Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2757 %0,44
48,9736 %0,64
Ara
Kesin Karar Siyaset İki Kardeş Şehire Hibe

İki Kardeş Şehire Hibe

İki Kardeş Şehire Hibe

Çorum Belediyesi, kardeş iki şehrine araç hibe etti.

Çorum Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında Çorum Belediyesinin kardeş belediyeleri KKTC Beyarmudu Belediyesine çöp toplama aracı, Filistin’in Kalkilya Belediyesine ise bir adet süpürge aracı hibe edildi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kardeş belediyemizin çöp aracıyla ilgili bir talebi oldu. Daha sonraki bir paylaşımında bazı köylerin çöplerin toplanamayacağı, araçlarının arıza yaptığıyla ilgili haberi görünce bunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İstedikleri aracı belediyemize hibe edeceğiz. Burada kardeşlerimize selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz” diye konuştu.

CHP’li Erkan Özbal ise görüşmelerde iki adet çocuk oyun parkı talebi olduğunu hatırlattı. Başkan Aşgın ise “Gelecek ayki gündem maddelerimizden birisi de belli oldu. Görüşmelerde bu da gündeme gelmişti. Bunu da yapalım” ifadelerini kullandı.

Filistin’in Kalkilya Belediyesinin de kendileri için özel olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, “Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz. Bizim dönemimizde üç tane belediyeyle kardeş şehir protokolü imzaladık. Bunlardan ilki Kalkilya belediyesiydi. Bunun en önemli özelliği Milattan Önce 1274’lerde dünyanın ilk barış antlaşmasının yapıldığı topraklardan bir selam göndermekti” şeklinde konuştu. (Zahide Yasemin Özden)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *