Çorum
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,9418 %0.36
47,1027 %-0.07
Ara
Kesin Karar Kasımda Sıcak Havayı Fırsat Bilenler, Deniz Kenarındaki Ceneviz Kalesi'nde Vakit Geçirdi

Kasımda Sıcak Havayı Fırsat Bilenler, Deniz Kenarındaki Ceneviz Kalesi'nde Vakit Geçirdi

Kasımda Sıcak Havayı Fırsat Bilenler, Deniz Kenarındaki Ceneviz Kalesi'nde Vakit Geçirdi

DÜZCE (AA) - UNESCO tarafından 2013'te Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Ceneviz Kalesi, hafta sonu ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin ortasında bulunan, 38 kilometrelik sahil şeridine sahip ilçe, yakın çevreden gelen tatilcilerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Yaz mevsiminde deniz turizmiyle ön plana çıkan ilçe, bahar ve kış aylarında ise tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine alternatif gezi imkanı sunuyor.

İlçe merkezinin 3 kilometre batısında falezin kıyısında bulunan kale, kasım ayına rağmen hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesini fırsat bilen ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Ziyaretçiler kalenin içinde yer alan oturma alanları ile çay bahçelerinde dinlenirken, eşsiz deniz manzarasının da keyfini çıkarıyor.

Hafta sonu tatili için kızıyla ilçeye gelen Yasemin Nuran Açık, "Düzce zaten yeşili ve doğasıyla çok ünlü. Tarihi Ceneviz Kalesi de doğası ve deniz manzarasıyla insana huzur veren bir yer. Bu tarihi yer gelip herkesin görmesi gerek." dedi.

Salih Algon da her hafta sonu Düzce'den Akçakoca'ya geldiklerini dile getirerek, "Kalemiz çok güzel. 'Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır' denir ya aynen öyle bir yer." ifadesini kullandı.


/>














KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *