Çorum
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,0711 %0.06
47,0565 %0.14
Ara
Kesin Karar Ulusal KOBİ'lere 50 Milyon Lira Kaynak Tahsis Edecek

KOBİ'lere 50 Milyon Lira Kaynak Tahsis Edecek

KOBİ'lere 50 Milyon Lira Kaynak Tahsis Edecek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve KOSGEB ortaklığında KOBİ’lere 50 milyon liralık kaynak verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında hazırlanan bu finansman destek programı ile KOBİ’lerin finansman ihtiyacının karşılanması ve bölgede yatırım hareketi başlatılması hedefleniyor.

İmalat sanayinde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ’ler) başvurusuna açık olan program kapsamında desteklenecek faaliyetler için KOSGEB tarafından toplam 50 milyon lira kaynak tahsis edilecek.

Desteğin tematik öncelikleri; bölge işletmelerinin katma değerli üretim, uluslararasılaşma ve genç istihdamı odağında desteklenmesi, sanayide yeşil dönüşüme yönelik döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliği odaklı projelerin desteklenmesi, OKA tarafından ön fizibilitesi yapılmış ve “yatirimadestek.gov.tr/yatirim-firsatlari” internet adresinde yayınlanan imalat sanayiine yönelik yatırım konularının hayata geçirilmesi olarak belirlendi.

Öncelikli Sektörler Bazında Değerlendirilecek

Programa yapılan başvurular il bazında desteklenen öncelikli sektörler bazında değerlendirilecek. Çorum’da ise bu sektörler şöyle:

Gıda Ürünlerinin İmalatı, Giyim Eşyalarının İmalatı, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, 28: Makine ve Ekipman İmalatı, 33: Makine ve Ekipmanların Kurulumu ve Onarımı.

TR-83 bölgesinde bulunan diğer iller için öncelikli sektörler ise şöyle:

Amasya

Gıda Ürünlerinin İmalatı, Giyim Eşyalarının İmalatı, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, Elektrikli Teçhizat İmalatı, 31: Mobilya İmalatı.

Samsun

Gıda Ürünlerinin İmalatı, Giyim Eşyalarının İmalatı, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, Kok Kömürü ve Petrol Ürünleri İmalatı, Eczacılık ve Ecz. İlişkin Malzeme İmalatı, Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, Ana Metal Sanayi, Motorlu Kara Taşıtı ve Römork İmalatı, Mobilya İmalatı, Diğer İmalatlar.

Tokat

Gıda Ürünlerinin İmalatı, Giyim Eşyalarının İmalatı, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, Mobilya İmalatı.

Ortak Sektörler

Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, Silah ve mühimmat imalatı, Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, Elektrikli teçhizat imalatı, Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, Motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı, Diğer ulaşım araçlarının imalatı (30.1 Gemi ve tekne yapımı hariç), Tıbbi ve dişçilik ile ilgili araç ve gereçlerin imalatı.”

Son Başvuru 10 Mart

Programın son başvuru tarihi olarak 10 Mart 2023 tarihi belirlendi. Başvurular 10 Mart saat 18.00’e kadar yapılabilecek.

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *