Çorum
Parçalı bulutlu
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4067 %-0.02
52,1245 %0.28
Ara
Kesin Karar Ulusal Mevtin İzleri Mevt Virajında Duruyor

Mevtin İzleri Mevt Virajında Duruyor


Ölümün İzleri Ölüm Virajında Duruyor

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Aksu Kapı Mahallesi’nden geçen, Oltu-Erzurum kara yolu üzerinde bulunan ve "Ölüm Virajı" ismiyle anılan virajda, yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalardan kalan izler hala yol kenarında duruyor. Ölen tır şoförlerinin kişisel eşyaları ve yanmış tır parçaları, virajın güvenliği konusundaki ciddiyeti ortaya koyuyor.
Virajda sıkça meydana gelen kazalarda bariyer sistemi yetersiz olduğundan, tırlar genellikle bariyerleri aşarak kaza yapıyor. Özellikle ağır vasıta araçları için uygun olmayan bariyerler, geçtiğimiz aylarda bir tırın devrilip yanmasına neden oldu ve bir şoför yaşamını yitirdi. Bu durum, virajın acil önlem alınması gereken bir nokta olduğunu gösteriyor.
Karayolları, yaşanan her kaza sonrasında bariyer sistemini onarmasına rağmen bu önlemler yetersiz kalıyor. Vatandaşlar, yerel otoritelere, sürücülerin ve yol kullanıcılarının can güvenliğini sağlamak amacıyla bu soruna çözüm bulmaları çağrısında bulunuyor.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *