Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4861 %0.31
45,4600 %-0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal MİT’ten Irak’ta Nokta Operasyon

MİT’ten Irak’ta Nokta Operasyon


MİT’ten Irak’ta Nokta Operasyon

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan sözde PKK/HPG konsey üyesi Yunus Demir, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak’ın Gara bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Pençe-Kilit operasyonlarına karşı koymak için örgüt üst yönetimi tarafından özel olarak görevlendirilen "Şivan Gever" kod adlı terörist Yunus Demir, terörden arananlar listesinde ‘kırmızı kategoride’ yer alıyordu. Interpol tarafından da kırmızı bültenle aranan Demir, Irak’ta Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden bizzat sorumluydu. Pençe-Kilit bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine saldırı yapacak terörist grubu eğiten Yunus Demir’i hedef listesine alan MİT, teröristin etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını sahaya sürdü. Saha ajanları, uzun süren çalışmalar sonucu Yunus Demir’in yerini belirledi. Terörist Yunus Demir’in Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki Türk askerine eylem yapacak teröristlerin son hazırlıklarını kontrol ettiği tespit edilerek, operasyon için düğmeye basıldı. Yunus Demir ve beraberindeki diğer teröristler, MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Türk askerine saldırı hazırlığındaydı
Şivan Gever kod adlı Yunus Demir, 1995 yılında PKK kadrolarına katıldı. Uzun yıllar yurtiçi ve Irak’ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerde bulundu. Yurtiçinde faaliyet gösterdiği dönemlerde sorumlu olduğu gruplarla karakol baskınlarını organize etti. 2014 yılında Irak Kandil’de sözde Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) yürütmesinde yer aldı. 2015’in ilk yarısında Haki Karaer Akademisi sözde genel sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. 2015-2017 yılları arasında Suriye’de YPG’nin sözde sorumlusu olarak bulundu. 2019’a kadar Sincar HPG saha sorumlusu olarak faaliyet yürüten Demir, 2021’de Irak Zap alanında örgütün ‘Medya Savunma Alanları’ olarak adlandırdığı bölgenin sözde sorumlusu oldu. 2022 yılında "Medya Savunma Alanları" beşli yönetiminde yer alan terörist, 2023 Ocak ayında Pençe-Kilit Operasyonu’na karşı koymak üzere örgüt tarafından sorumlu olarak görevlendirildi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *