Nevşehir’in Tarihi Yerlerini Gezdiler
Çorumlu gençler, Nevşehir’e bağlı tarihi ve kültürel yerleri gezme imkanı buldu.
Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün gezi ile Göreme / Kapadokya gezisi yapan gençler birçok yeri görme şansını yakaladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının kampları kapsamında gençler Nevşehir’in doğal güzelliklerini yerinde görürken, bölgedeki birçok yere de ziyaret gerçekleştirdi.
Çorum Gençlik İl Müdürlüğü gezi ile ilgili bilgi ve fotoğraflara yer verdiği paylaşımda “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tarih, kültür ve medeniyet kampları kapsamında gençlerimiz Nevşehir ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfediyor” ifadelerine yer verdi.
Gençler; Hacı Bektaş Veli Türbesi, Kızılçukur Vadisi Gün Batımı, Üç Güzeller Peri Bacaları, Derbent Vadisi, Yeraltı Şehirleri, Göreme Açıkhava Müzesi, Uçhisar Güvercinlik Vadisi, Ürgüp Seyri Balon, Avanos Çanak Çömlek Atölyesi ve Avanos İlçe Merkezinin ziyaret ederken, bölgeden havalanan balonların da fotoğrafını çekme şansını yakaladı. (Zahide Yasemin Özden)