Çorum
Parçalı bulutlu
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4293 %0.06
51,9523 %0.13
Ara
Kesin Karar Gündem OKA’dan Bölgeye 7,2 Milyarlık Katkı

OKA’dan Bölgeye 7,2 Milyarlık Katkı

OKA’dan Bölgeye 7,2 Milyarlık Katkı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreter V. Mehlika Dicle, “OKA, bugüne kadar yaklaşık bin 200 projeyle 7,2 milyar liralık bir yatırımın bölgemize kazandırılmasını sağladı” dedi.

OKA Yatırım Destek Ofisleri (YDO); Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde paydaşlarıyla iş birliği halinde Yatırım Teşvik Sistemi başta olmak üzere, farklı kurumlar ve ajans tarafından verilen destekler ile fon kaynakları hakkında danışmanlık yaparak programlara uygun proje başvurularının hazırlanmasına da katkıda bulunuyor. Bu kapsamda Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ev sahipliğinde; İŞKUR, KOSGEB, TKDK iş birliği ile “Teşvik ve Destekler Semineri” gerçekleştirildi.

“15 YILDA 7,2 MİLYAR LİRALIK YATIRIM”

Seminerin açılışında konuşan OKA Genel Sekreter V. Mehlika Dicle, OKA’nın faaliyet alanları ve bugüne kadar verdiği destekler hakkında bilgi vererek, “OKA 15 yıldır bölgemizin kalkınması ve rekabet gücünün artması yönünde çalışmalar yapıyor. Bugüne kadar yaklaşık bin 200 projeyle 7,2 milyar liralık bir yatırımın bölgemize kazandırılmasını sağladık. İmalat sanayi de bugüne kadar bölgede verdiğimiz destekler içerisinde en fazla öne çıkan sektör. Samsun özelinde imalat sanayi fonksiyonunun öne çıkarılması hedefi var” diye konuştu.

“YDO’LARIMIZ KOLAYLAŞTIRICI VAZİFE ÜSTLENİYOR”

YDO’ların ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiğini ve kapılarının her zaman yatırımcılara açık olduğunu belirten Dicle, “YDO’larımız aracılığıyla bizler işletmelere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Yatırım Teşvik Belgesi başvuru sürecinde birebir yardımcı oluyoruz. Bu noktada YDO’larımız kolaylaştırıcı vazife üstleniyor. Geçtiğimiz yıl bölgede 32 adet yatırım teşvik belgesinin, 661 milyon TL sabit yatırım tutarına sahip belgenin alınmasına aracı olduk” şeklinde konuştu.

“YENİ DESTEKLERİMİZ OLACAK”

Yeni ilan edilecek Teknik Destek Programı’ndan bahsederek, katılımcıları işletmeleri ajansa yönlendirmeye davet eden Mehlika Dicle, “Ajans olarak turizm, girişimcilik ve katma değerli üretim alanında üç Sonuç Odaklı Program kapsamında faaliyet gösteriyoruz. 1 Mart itibarıyla Teknik Destek Programı aracılığıyla işletmelere destek sağlayacağız. Bu noktada kapasitelerini geliştirmek isteyen işletmeleri, mükelleflerinizi bizlere yönlendirmenizden mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.

[gallery link="file" size="medium" ids="154925,154926,154927,154928"]

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *