Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3095 %0,23
48,9311 %0,43
Ara
Kesin Karar Ulusal Okul Değil, Fabrika

Okul Değil, Fabrika

Okul Değil, Fabrika

Kahramanmaraş’ta mesleki ve teknik lisesi kimya teknoloji bölümünde öğrenim gören öğrenciler, hem uygulamalı eğitim alıyor hem de bölgenin temizlik malzemesi ihtiyacını gideriyor.
Kahramanmaraş’ta Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü 12. sınıf öğrencileri, okulun laboratuvarında, başta sıvı sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu ve kolonya olmak üzere temizlik malzemesi üretimini yapıyor.
Teorik eğitimlerini sınıfta, uygulamalı eğitimlerini laboratuvarda gerçekleştiren öğrenciler, aldıkları eğitimi pratiğe dökerek ürettikleri temizlik malzemelerini çevre iller başta olmak üzere şehirdeki birçok kurum ve kuruluşlara göndererek hem üretime hem de okulun döner sermayesine katkı sağlıyor.
“Eğitimden Üretime Marka Okul” sloganı ile yola çıkan öğrenci, öğretmen ve idarecilerin ürettikleri ürünler ise herkesi mutlu ediyor.

“Kahramanmaraş’ın tüm ihtiyaçlarını karşıladı”
Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu, “Bu laboratuvarımız pandemi dönemi ile birlikte kuruldu ve Kahramanmaraş’ın tüm dezenfektan sıvı sabun gibi tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Günlük 5-10 ton gibi üretim kapasitemiz var. 14 çeşit sıvı sabun, dezenfektan gibi temizlik ürünleri üretebiliyoruz. Son derece mutluyum bu konuda” dedi.

“Tesisimizin üretim kapasitesi günlük 9 ton”
Kimya Teknolojisi Bölümü Alanı Bölüm Şefi Mehmet Özkan, “Kimya Teknolojisi Alanı olarak geçmişten bugüne kadar ihtiyaç duyduğumuz temizlik ürünlerini üretmek için müdürümüz aracılığı ile buraya güzel bir tesis kurduk. Tesisimizin günlük üretim kapasitesi 9 tondur” ifadelerini kullandı.
Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencilerinden Ali Şanlı ise, “ÇETEM markası adı altında üretimler yapmaktayız. Kolonya, çamaşır suyu, sıvı sabun, yüzey temizleyici ve dezenfektan üretmekteyiz. Ürettiğimiz ürünleri Kahramanmaraş ve çevre illere gönderiyoruz” şeklinde konuştu.















KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *