Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5403 %0.16
45,4844 %0.11
Ara
Kesin Karar Eğitim Okumuş: İlçelere Resen Atama İstemiyoruz

Okumuş: İlçelere Resen Atama İstemiyoruz

Okumuş: İlçelere Resen Atama İstemiyoruz

Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Okumuş, Millî Eğitim Bakanlığı'nın Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünce norm kadro fazlası öğretmenlerin atama takviminin yayınlanmasına tepki gösterdi.

Okumuş, yaptığı açıklamada, "Norm kadro fazlası ya da depo öğretmen olarak tabir edilen öğretmenlerimizin tamamı maaş karşılığını doldurarak geçici görevlendirme yolu ile aynı ya da farklı okul ve kurumlarda görevlerini yapmaktadır." dedi.

Aile birliği, sağlık özrü, can güvenliği mazeretleri veya il içi-il dışı atama dönemlerinde mevcut görev yerlerine yerleşerek göreve başlayanların resen yer değişikliğine tabi tutulmasının mağduriyet yaratacağını belirten Okumuş, "Norm kadro tespitinde, sonuçları gözetilmeden yapılan işlemlerin yeni sorunlara yol açmasına izin verilmemeli; norm kadro fazlası öğretmenler resen atamaya tabi tutulmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Okumuş, yeni mağduriyetlere mahal vermemek adına bakanlığın öncelikle illerde uygulama birliğini sağlamasını isteyerek, "Norm kadro fazlası öğretmenlerin atamalarında il millî eğitim müdürlüklerine inisiyatif tanınmalı, resen atama yerine ilçe içinde geçici görevlendirme yapılmalıdır." dedi.

Genelge hükümlerine göre ilçe dışına resen atama sürecinin uygulanmasına itiraz eden ve vazgeçilmesi çağrısında bulunan Okumuş, olası bir mağduriyette ilgili tüm öğretmenlere Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube olarak hukuki destek sunacaklarını kaydetti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *