Çorum
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,6336 %0.08
51,9730 %-0.02
Ara
Kesin Karar Gündem Osmancık’a Rüzgar Enerjisi İçin Yatırım

Osmancık’a Rüzgar Enerjisi İçin Yatırım

Osmancık’a Rüzgar Enerjisi İçin Yatırım

Rönesans Holding, TotalEnergies ile gerçekleştirdiği Rönesans Enerji ortaklığı sonrasında 189 megavatlık ilk rüzgar enerjisi yatırımı için düğmeye bastı.

Gelecek 5 yıl içinde Türkiye'de 2 gigavatlık yenilenebilir enerji yatırımı hedefleyen Rönesans Enerji, Türkiye'de hayata geçirilecek 189 megavatlık ilk yatırımı için Nordex Grup ile hareket edecek.

Osmancık'ta 56 megavatlık 8 türbinin ve Sivas Kayalar'da 49 megavatlık 7 türbinin kurulumu da tamamlanacak.

Türbin ekipmanları, bakanlık ile imzalanan sözleşme çerçevesinde yüksek yerlilik oranına sahip olacak. Türkiye'de ticari anlamda satışta olan en yüksek kapasiteli, 7 megavatlık rüzgar türbinlerinin devreye alınacağı projede kullanılacak kule, kanat ve jeneratör dahil olmak üzere birçok ekipman Türkiye'de üretilecek.

Malatya, Çorum ve Sivas illerinde kurulumu gerçekleşecek ve toplam 189 megavat kurulu güce sahip olacak santrallerin 2024 yılı sonunda devreye alınması planlanıyor. Projelerin devreye girmesi ile Türkiye'de yaklaşık 380 bin hanenin elektrik tüketiminin karşılanması ve yıllık yaklaşık 370 bin ton karbondioksit salımının önlenmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rönesans Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Hatem, Rönesans Holding'in net sıfır emisyon yolculuğunda yenilenebilir enerji yatırımlarının konumuna dikkati çekerek, "Bu anlaşmayla net sıfır emisyon yolculuğumuz için önemli bir adım atarken, ülkemizin rüzgar enerjisinde hedeflediği yenilenebilir kapasiteye ulaşmasında da etkin bir rol üstlenmiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Hatem, Rönesans Enerji'nin bünyesinde barındırdığı 6 hidroelektrik enerji santrali (HES) projesiyle 166 megavatlık kurulu güce sahip olduğunu anımsatarak, "Nordex ile anlaşmaya vardığımız bu 3 yeni projeyle toplam kurulu gücümüz 355 megavata çıkacak. Yeni dönemde de yüzde 100 yenilenebilir enerji portföyü ile büyümeye devam ederek, Türkiye'nin en büyük 3 yeşil enerji şirketinden biri olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Ulusal Enerji Planı'ndaki 2028 yılına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen yeşil enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 7'sini TotalEnergies ile birlikte gerçekleştirmeyi hedeflediklerine dikkati çeken Hatem, "Bu yatırımlar sayesinde yılda yaklaşık 1 milyar metreküp doğal gaz ithalatının önüne geçmiş olacağımız gibi 3,5 milyon ton sera gazı emisyonundan kurtulacağız." bilgisini paylaştı. (AA)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *