Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5412 %0.16
45,4413 %0.01
Ara
Kesin Karar Gündem Otizm Gönüllüleri Derneği Sorunlarını Anlattı

Otizm Gönüllüleri Derneği Sorunlarını Anlattı

Otizm Gönüllüleri Derneği Sorunlarını Anlattı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatma Avuncu ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini sundu.

Tahtasız, Otizm Gönüllüleri Derneği ve bu derneğe üye kadınların kurduğu Mavi Umutlar Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi üyelerinin davetine katıldı. Tahtasız’a  İl Genel Meclisi üyemsi Ümit Er, Belediye Meclisi Grup Başkan vekili Arslan Kaya da eşlik etti. Kahvaltıda Dernek Başkanı Fatma Avuncu, Yeniyol Mahalle Muhtarı Seydi Demiray ve üyelere yer aldı.

“Tasarruf Nedeni İle Otizm Eğitim Merkezi Başlamadı”

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatma Avuncu hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşadığı sorunları ve talepleri şu cümleler ile anlattı:

En büyük sıkıntı gündüz bakım evi ve Otizm Eğitim Merkezi. Çorum’da iki tane engelli merkezi var ama bunlara basit engel düzeyindeki çocuklar alınıyor. A düzeydeki çocuklar alınmıyor.

Dolayısıyla çocuklar ve çocuklarla birlikte biz de eve kapanmış oluyoruz sosyal hayatımız bitiyor.

Çocuklarımızın hiçbir yere bırakıp çıkamıyoruz. Otizm Eğitim Merkezinin projesi yapıldı. Bu sene tamamlanması gerekiyordu ancak tasarruf nedeniyle inşaatı bile başlamadı.

“Otizmliler Farklı Değerlendirilmemeli”

Mehmet Tahtasız da ziyaret ile ilgili bir açıklama yaptı. Tahtasız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Otizmli çocukların anneleri sosyalleşmek adına halk eğitim merkezi kurslarına gidiyordu. Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle onlar da durduruldu. Tasarruf tedbirlerine engelliler ile ilgili bir yaptırım getirilmesin. Devlet engelliler ailelere bakım parası verirken bütün engellilere aynı kategoride değerlendirmekte, otizmli çocuklar için ayrı bir parantez açıp otizmli çocukların bakım paralarının farklı değerlendirilmesi gerekiyor çünkü otizmli çocuklar diğer engelli çocuklar gibi bir başkasının yardımıyla değil aile bireylerinden bir tanesinin yardımıyla hayatını devam ettirmek zorunda.

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *