Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4861 %0.31
45,4600 %-0.26
Ara
Kesin Karar Eğitim Özbilgin: 3 Yılda 20 Milyon Eyfel Kulesi Uzunluğunda Veri Oluşacak

Özbilgin: 3 Yılda 20 Milyon Eyfel Kulesi Uzunluğunda Veri Oluşacak

Özbilgin: 3 Yılda 20 Milyon Eyfel Kulesi Uzunluğunda Veri Oluşacak

Kamu Bilişim Derneği Başkanı Prof. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, “448 zetabaytlık veri, 1 terabaytlık disklere koyulup üst üste yerleştirildiğinde 20 milyon eyfel kulesi uzunluğuna veya 527 defa dünyanın çevresini dolaşmakla eşdeğer” dedi.

Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen Teknoloji ve Sanat Sempozyumu’nda konuşan Kamu Bilişim Derneği Başkanı Prof. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, insana dokunarak, insanı unutmadan yapılan teknolojinin büyük bir nimet olduğunu vurguladı.

Teknoloji ile sanatın iç içe olduğunu ifade eden Özbilgin, “Değişime ve dönüşüme ayak uyduramazsak, değişim ve dönüşümün en büyük araçlarını hayatımıza koyamazsak geri kalmak kaçınılmaz bir durum. Bu durum üniversitelerimiz için çok çok geçerli. Yarış çok büyük. Öğrenciler önemli bir kesim. Kuşaklar ve beklentileri değişiyor. Yapay zeka ürünlerini kullanmayan bir öğrenci mümkün değil. O zaman bizler de bu değişim ve dönüşüme ayak uydurmak zorundayız.” dedi.

Teknolojideki değişim ve dönüşümü örneklerle anlatan Özbilgin, “Önümüzdeki 3 yılda 448 zetabayt veri oluşturulacak, tüketilecek ve depolanacak. Geçmiş 30 yılda üretilenden daha fazlasını önümüzdeki 3 yılda üreteceğiz. 448 zetabaytlık veri, 1 terabaytlık disklere koyulup üst üste yerleştirildiğinde 20 milyon eyfel kulesi uzunluğuna veya 527 defa dünyanın çevresini dolaşmakla eşdeğer. Böyle büyük bir veriyle karşı karşıyayız. Aynı zamanda önümüzdeki birkaç yıl içinde yapay zekanın büyümesiyle 58 milyon iş ortaya çıkacak. Dünya çapında yapay zeka mühendisi sayısı 300 bine ulaşacak” dedi.

ü

[gallery link="file" size="medium" ids="269290,269289,269288,269287"]

MUHABİR: Sümeyra Özdoğan
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *