Çorum
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,6240 %0.07
51,9618 %-0.03
Ara
Kesin Karar Gündem Özdemir: Soğan İhracatının Acilen Açılmasını Bekliyoruz

Özdemir: Soğan İhracatının Acilen Açılmasını Bekliyoruz

Özdemir: Soğan İhracatının Acilen Açılmasını Bekliyoruz

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir tarlada inceleme yaptı. Çiftçi Hacı Sevcan ile birlikte tarladaki mahsulleri yerinde inceleyen Başkan Özdemir burada yaptığı açıklamada çeşitli mesajlar verdi.

Çorum'da hububat alanında büyük bir rekolte yakalandığını belirten Özdemir, bunu da Çorum çiftçinin azimli çalışmasının sonucu elde edildiğini söyledi.

Çorum çiftçisinin el emeği ve alın teri peşinde olduğuna vurgu yapan Özdemir, Çorum'da şu anda buğday ve arpa hasadının ardından, soğan hasadının başlamak üzere olduğunu açıkladı.

Soğan üreticilerinin sıkıntılar yaşadığına değinen Özdemir, "Soğanlar tarlalardan ikinci el alıcılar tarafından 3 ve 4 liradan alınarak depolarına kaldırılmak istendiğini biliyoruz.  Bu böyle olunca da soğan üreticimiz zarar etmektedir ancak çiftçimizin yüzünün soğan ihracatın açıldığı zaman güleceğini düşünüyorum" dedi.

Özdemir, devletten acilen soğan hasadının başlamadan önce ihracatın açılmasını beklediklerini kaydetti.

Şu ana kadar ihracatın açılmamasını arz ve talep miktarının tespit edilememesine bağlayan Özdemir, "Bunun nedeninin ise Tarım Bakanlığımızın, arz ve talep miktarlarının İl Müdürlüklerinden alacağı verilere göre tespit edileceğinden dolayı, bu zamana kadar hala il müdürlüklerimiz tarafından ekim miktarlarının bildirilmediğini bize gelen bilgilere göre öğrenmiş olduk. Biz Ziraat Odası olarak bakanlığımızdan talep miktarının acilen tespit edilmesini,  kalan miktarlar için de ihracatın açılmasını talep ediyoruz. Bunun olmaması durumunda zorda kalan soğan üreticisinin bir daha üretim yapmaya yanaşmayacağından dolayı soğan ithalatı yapmak zorunda kalınacaktır" diye konuştu.

Devletin arpa ve buğdayda TMO aracılığı ile alım yaparak çiftçiyi birilerine ezdirmediği dile getiren Özdemir,  başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün yetkililere teşekkür etti.

Çiftçi Hacı Sevcan ise acilen ihracatın açılmasını, aksi takdirde soğan üreticisinin çok zor durumda kalacağını ifade etti.

Devletin arpa ve buğdayda olduğu gibi soğan üreticisini de zor durumda bırakmayacağına inandığını kaydeden Başkan Özdemir, ihracatın açılması konusunda gerekli çalışmaların yapıldığı konusunda duyum aldığını söyledi. (Zahide Yasemin Özden)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *