Pompajla Sulama Tesisi Sonbaharda Hazır
Çorum İl Özel İdaresi İskilip’e bağlı Karlık köyünde pompajla sulama tesisi yapımının sürdüğünü ve çalışmaların ekim ayında son bularak 2 bin dekar arazinin sulanabileceğini açıkladı.
Karlık köyünde yapımına 2 Şubat’ta başlanan tesis ile ilgili bilgi veren Çorum İl Özel İdaresi süreç ile ilgili bilgi paylaştı.
2 bin 97 dekar araziyi sulamayı hedefleyen tesisin çalışma sürecini anlatan İl Özel İdaresi açıklamasında “Proje kapsamında iki adet 75 kW'lık yatay milli pompa ve motopomp grubu, bir adet pompa binası, bir adet emme havuzu ile 12 m iletim kanalı ve ENH tesisi vardır. İşin süresi 260 takvim gün olup iş devam etmektedir.Pompaj tesisi ile Karlık Köyüne ait 2 bin 97 dekar arazi sulanabilecektir” dedi.