Sağlam: Takımın Durumundan Memnunuz
Çorum FK’nin ligdeki rakiplerinden Kocaelispor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Süper Lig için kadro oluşturduklarını ve şimdiye kadar bulundukları durumdan mutlu olduklarını söyledi. Daha önce Beşiktaş'ta uzun yıllar futbolculuk ve teknik direktörlük yapan deneyimli çalıştırıcı, siyah-beyazlıların başkanlık seçimine kadar Rıza Çalımbay ile anlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok iyi bir Beşiktaşlı. Ona böyle bir durumda teklif yapıldığı zaman o ne süreyle ne de maddiyatla alakalı muhtemelen hiçbir şart ortaya koymamıştır. Beşiktaşlılığın gereğini yapmıştır" dedi.
Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine takımın ligdeki gidişatı, hedefleri, transfer süreci, Türk futbolunun gidişatı ve Rıza Çalımbay’ın Beşiktaş teknik direktörlüğüne gelişiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İlk olarak Trendyol 1. Lig'de geride kalan 12 haftadaki gidişatlarını değerlendiren Sağlam, "Hedefimiz Süper Lig olduğuna göre şu anda geldiğimiz nokta, sezon sonunda puan cetvelinde olduğumuz nokta. Bundan dolayı memnunuz, mutluyuz. Bu noktaya nasıl geldiğimizi de irdelemek lazım. Kocaelispor, neredeyse 15 yıla varan bir hasret içerisinde. Bu dönem içerisinde de arada sadece 2 sene önce yalnızca 1 sezon 1. Lig’de kalmış ve küme düşmüş bir takım. Dolayısıyla şunu dersek yanlış söylemiş olmayız; biz Trendyol 1. Lig’in yeni takımlarından bir tanesiyiz. Yeni bir takım olmamız sebebiyle bizi Süper Lig’e çıkaracak kadroyu kısa bir süre içerisinde oluşturmamız gerekiyordu. Çok kolay bir iş değil. Buradaki en önemli dezavantaj, ekonomik durumumuz. Böyle bir kadroyu oluşturabilmek için elinizde ciddi bir ekonomik gücün olması gerekiyordu. Bu noktada belediye başkanımız, valimiz ve sponsorlarımız bize çok destek oldu. Aslında Süper Lig için bir kadro oluşturduk da diyebiliriz. Bizim gibi bir üst lige çıkmak için kadro oluşturan birçok takım var. Eyüpspor’u bir kenara koyduğumuz zaman Bodrum’un, Bandırma’nın, Göztepe’nin, Sakaryaspor’un, Çorum FK’nın da Süper Lig hedefiyle bir kadro kurup, ona göre bir organizasyon ve yapılanma içerisinde olduklarını görüyoruz. Böyle bir yoğunluk içerisinde ligin 2. sırasında olmak gerçekten bizim için büyük bir başarı diyebilirim" dedi.
Devre arasında mutlaka takviyeler yapacaklarını fakat öncelikli hedefin önlerindeki 5 maçta 15 puan toplamak olduğunu söyleyen 54 yaşındaki teknik adam, "Bizim 5 daha maçımız var. 5 tane daha çok önemli karşılaşma oynayacağız ve bu maçları elimizdeki futbolcularımızla oynayacağız. Biz tabii ki devre arasında takviye yapacağız. Fakat şu anda bizim odağımız ve konsantrasyonumuz transfer değil. En öncelikli düşündüğümüz nokta, oynayacağımız Giresun maçı. 5 maçta 15 puanı nasıl toplarız, devre arasında şu anki konumumuzu koruyarak nasıl girebiliriz, bunun arayışı ve mücadelesi içerisindeyiz. Kocaelispor’u sevenler, bizi destekleyenler hiç merak etmesinler mutlaka daha iyi bir kadro oluşturma adına çalışmalarımız devam ediyor. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu takviyeler de yapılacaktır. Fakat dediğim gibi, şu bölgeydi, bu bölgeydi demeden Giresun maçından nasıl 3 puan alacağımızın arayışı içerisindeyiz" diye konuştu.
[gallery link="file" size="medium" ids="45862,45863,45864"]