Müdürlükten yapılan açıklamada, sigara kullanımının birey ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu vurgulandı. Türkiye'de her yıl 100 bin insanın sigaradan hayatını kaybettiği ve içilen her bir sigaranın insan ömründen 12 dakika çaldığı belirtilen açıklamada, sigara bırakıldığı andan itibaren vücudun kendini tamir etmeye başladığı ve sağlıklı bir yaşam için asla geç olmadığı kaydedildi.
Sigarayı bırakma sürecinde desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için Çorum'da birçok imkanın bulunduğu ifade edildi. Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sungurlu Devlet Hastanesi ile İskilip, Bayat ve merkezdeki Sağlıklı Hayat Merkezleri bünyesinde ücretsiz hizmet veren "Sigara Bırakma Poliklinikleri"nin bulunduğu belirtildi. Bu polikliniklerde hekim kontrolünde ilaç tedavisi ve psikososyal destek sağlandığı vurgulandı.
2025 yılının ilk sekiz ayında il genelindeki polikliniklere 655 yeni başvuru yapıldığı ve toplamda bin 171 görüşme gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, farkındalık çalışmaları kapsamında 285 kişiye karbon monoksit ölçümü yapılarak sigaranın zararları hakkında bilgilendirme yapıldığı ifade edildi.