Çorum
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1265 %0.03
53,3012 %0.16
Ara
Kesin Karar Sağlık Çölyaklı Bireylerin Yaşam Zorluklarına Dikkat Çektiler

Çölyaklı Bireylerin Yaşam Zorluklarına Dikkat Çektiler

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında Çorum Çölyak Derneğini ziyaret ederek hastalığın çocuk gelişimi üzerindeki etkileri ve glütensiz yaşam hakkında kapsamlı bilgiler aldı. Dernek Başkanı Uzman Doktor Mustafa Azak Başkan Yardımcısı Hacer Kesici ve Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Coşkun tarafından ağırlanan öğrenciler dernek bünyesinde yer alan glütensiz mutfağı yakından inceleme fırsatı buldu.

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında Çorum Çölyak Derneğini ziyaret ederek hastalığın çocuk gelişimi üzerindeki etkileri ve glütensiz yaşam hakkında kapsamlı bilgiler aldı.
Dernek Başkanı Uzman Doktor Mustafa Azak Başkan Yardımcısı Hacer Kesici ve Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Coşkun tarafından ağırlanan öğrenciler dernek bünyesinde yer alan glütensiz mutfağı yakından inceleme fırsatı buldu. Doçent Doktor Nisa Gökden Kaya eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette çölyaklı bireylerin yaşadığı zorluklar akran iletişimi ve farkındalık çalışmaları üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarının meslek hayatlarında çölyaklı çocuklara özel bir önem göstermesi gerektiğinin altını çizen ve ziyaretin dernek yönetimi açısından büyük bir mutluluk vesilesi olduğunu kaydeden Azak beraber geliştirilebilecek projelere dair planlamalar yaptıklarını vurguladı. Öğrencilerle çölyaklı çocukların gelişimi ile akran iletişimi üzerine önemli değerlendirmelerde bulunduklarına dikkat çeken Azak "Öğrencilerimize çölyak hakkında bilgiler verdik glütensiz mutfağımızda yaptığımız ürünleri tanıttık çok faydalı bir ziyaret oldu bu güzel düşünceleri için Nisa hocamız ve kıymetli öğrencilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan bir grupla derneğe geldiklerini belirten ve tüm hastaların Dünya Çölyak Günü'nü kutlayan Kaya ise gösterilen yakın ilgiden dolayı dernek yönetimine şükranlarını sundu. Çölyak hastalığının çocuk gelişimi üzerindeki etkilerine dair öğrencilerin kafalarındaki soruların yanıt bulduğunu dile getiren Kaya "Dernek çalışmaları hakkında öğrencilerimiz yeni bilgiler edindi bizim için çok faydalı bir etkinlik oldu" dedi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *