TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, altı ay önce Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun katılımıyla açılan Şehit Ömer Emiroğlu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ndeki sorunları Meclis gündemine taşıdı. Hastanede birçok branşta sadece birer uzman doktor bulunduğunu ve bu nedenle hastaların aylar sonrasına dahi randevu alamadığını vurgulayan Tahtasız, "Ortodonti ise iki yıl sonrasına randevu veriyor. Endodonti uzmanımız ise hiç yok" dedi.
Hastanede bir ameliyathane bulunmasına rağmen, özel bir filtre gerektiği için kapalı tutulduğunu da belirten Tahtasız, bu durumun hastaları mağdur ettiğini söyledi.
Bakan Memişoğlu'na Çağrı
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na seslenen Milletvekili Tahtasız, "Hastanenin sağlıklı hizmet verebilmesi için her branştan en az 3 uzman doktor alması ve ameliyathanenin filtre sisteminin yapılması gerekmektedir. Çorum halkını daha fazla mağdur etmeyin" diyerek çağrıda bulundu.