Çorum
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2939 %0,26
48,9250 %0,47
Ara
Kesin Karar Ulusal Samsun’un 2 Bayan Ambulans Sürücüsü Hayat Kurtarmak İçin Vakitle Yarışıyor

Samsun’un 2 Bayan Ambulans Sürücüsü Hayat Kurtarmak İçin Vakitle Yarışıyor


Samsun’un 2 Kadın Ambulans Şoförü Hayat Kurtarmak İçin Zamanla Yarışıyor

Samsun’da acil tıp teknisyeni (ATT) olarak çalışan Büşra Nur Usta ve Ayşegül Dündar, ilde görev yapan yaklaşık 200 ambulans şoförünün arasında 2 kadın sürücü olarak dikkat çekiyor. Hayat kurtarmak için zamanla yarışan kadın sürücüler, yoğun trafikte ambulansa yol vermek için sürücülerin fermuar sistemini kullanmaları çağrısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan 83 ambulans, şehirde acil sağlık hizmeti veriyor. ATT olarak görev yapan Büşra Nur Usta ve Ayşegül Dündar ise ambulans şoförü olmak için gerekli tüm özellikleri yerine getirdi. Çeşitli parkurlarda kaçış manevraları, zorlu hava şartlarında ve kaygan zeminde araç kullanımı, lastik, zincir değişimi gibi sınavlardan geçerek sürücü olmaya hak kazanan Büşra Nur Usta ve Ayşegül Dündar, ildeki yaklaşık 200 ambulans şoförünün arasında 2 kadın şoför olarak görevlerine devam ediyor.

"Yoğun trafikte fermuar sistemi"
ATT ve ambulans şoförü Büşra Nur Usta, “Mesleğe başladığım ilk yıllardan itibaren gerekli olduğu durumlarda ambulans kullanıyorduk. Geçen yıl idaremizin verdiği onayla resmi olarak sürücülük yapmaya başladık. Trafik genelde yaşadığımız sorunlar yol verme problemi. İnsanlar daha çok nasıl yol vereceklerini bilmiyorlar. Öncelikle aynaları kullanmalarını, ambulansın geliş yönüne bakmalarını ve ona göre yol vermelerini öneriyorum. Trafiğim yoğun yerlerde fermuar sistemini kullanıyoruz. Orta şeridin boş kalması gerekiyor. Bu konuda bilinçlenelim istiyorum. Kadın ambulans şoförü olmak güzel ve gurur verici” dedi.

"Gurur verici ve güzel bir durum"
ATT ve ambulans şoförü Ayşegül Dündar ise "11 yıldır bu mesleği yapıyorum. Mesleğime son 10 aydır sürücü olarak devam ediyorum. Trafikte yaşadığımız sıkıntılar tabii ki de oluyor. Sadece ambulans değil, normal bireysel araç kullanırken bu sıkıntılar yaşanırken, ambulans kullanırken bu daha fazlaya çıkıyor. Siren sesi, adrenalin, insanların o panik anında ne yapacağını bilememesi, bunların hepsini göz önünden bulundurarak yolda ilerlemek çok basit bir şey değildir. Bunu başarmak insana gurur veriyor. Kadın olarak bu mesleği yapmak, diğer kadınlara da bunu yapabildiğimizi göstermek ben diğer meslektaşım adına gurur verici bir şey. Kurumumuz belirli aralıklarla bizi eğitime tabi tutuyor. Verdiği eğitimlerden birisi de Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi’dir (ASGE). Bu eğitimde kaçış manevraları, zorlu hava şartlarında araç kullanımı, kaygan zeminde araç kullanımı, bunların yanı sıra zincir takma, lastik değişimi gibi eğitimler verildi. Bu eğitimlerde yeterli sürede başarı gösteren bütün sağlıkçı arkadaşlarım sürücü olmaya hak kazanıyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *