Çorum
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,1997 %0,23
48,8166 %0,43
Ara
Kesin Karar Siyaset ‘10 Kasım Bir Tatil Günü Değildir’

‘10 Kasım Bir Tatil Günü Değildir’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün ara tatile denk getirilmesini eleştirerek, bu durumun Başöğretmen Atatürk'ün okullarda anılmasını engellemek amacıyla yapıldığını öne sürdü.

Tahtasız, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı" olduğunu ve Atatürk'ün eğitim sistemindeki yerini azaltmaya çalıştığını iddia etti. Bu nedenle, 10 Kasım'da İl Başkanlıklarının öncülüğünde 81 ilde okulların önünde buluştuklarını ve ortak basın açıklaması yaptıklarını kaydetti.

Çorum'daki anma programının ve ortak basın açıklamasının Çorum Atatürk Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirildiğini belirten Tahtasız, paylaştığı açıklamada 10 Kasım'ın bir "tatil günü" olmadığını vurguladı. Açıklamada, ara tatil uygulamasının başladığı 2019 yılından bu yana Kasım tatilinin 10 Kasım’a ve Atatürk’ü anma haftasına denk getirilmediği hatırlatıldı. Ancak Yusuf Tekin'in Milli Eğitim Bakanı olmasından sonra 2024 ve 2025 yıllarında 10 Kasım'ın ara tatile denk gelmeye başladığı dile getirildi.

10 Kasım'ın, Atatürk’ü anma ve onun düşüncelerini öğrencilere aktarma günü olduğu belirtilen açıklamada, bu uygulamanın Atatürk'ü okullarda "görünmez kılma" girişimi olduğu iddia edildi.

Tahtasız ayrıca “Bu millet hiçbir zaman kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadı, unutmayacak. Cumhuriyet ve değerleri ilelebet yaşayacak... Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kalbimizden silemezsiniz. Cumhuriyet değerlerini eğitimden çıkaramazsınız. 10 Kasım’ı tatille gölgeleyemezsiniz çünkü biz varız ve 10 Kasım'da okuldayız” dedi.

MUHABİR: Cemal Akyol
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *