Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5394 %0.16
45,5381 %0.23
Ara
Kesin Karar Siyaset ‘Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Zam Şarttır’

‘Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Zam Şarttır’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, artan enflasyon karşısında eriyen asgari ücret ve emekli maaşları için Temmuz ayında acilen bir ara zam yapılması gerektiğini belirtti. Tahtasız, "Asgari ücretliler ve emekliler seçim için değil geçim için, açlıktan ölmemek için maaş artışı istiyor” dedi.

Yaptığı açıklamada, yılbaşından bu yana geçen altı ayda alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü rakamlarla ortaya koyan Tahtasız, şu bilgileri paylaştı:

Asgari ücret 1 Ocak'tan itibaren net 22.104 lira açıklandı. Üzerinden altı ay geçti, asgari ücret enflasyon karşısında 3 bin liradan fazla eridi, bugün asgari ücret 19 bin lira. Yine, en düşük emekli maaşı 1 Ocak'tan itibaren 14.469 lira olarak açıklandı, en düşük emekli maaşı da enflasyon karşısında 2 bin lira eriyerek 12 bin liraya geriledi.

Mayıs ayı açlık sınırının 25 bin TL olduğunu hatırlatan Tahtasız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek meşhur "çay-simit" hesabı üzerinden eleştirilerini sürdürdü:

Çay, simit hesabını çok iyi yapan Sayın Cumhurbaşkanı, 'Ben ekonomistim' diyordun ama haberin olsun, 1 bardak çay ile 1 simit 40 lira oldu. 4 kişilik bir aile 3 öğün çay, simit tüketse ayda 14.400 lira yapıyor. Bu para bile en düşük emekli maaşını geçmiş durumda.

Rakamların ortada olduğunu ve iktidarın emekli ile asgari ücretliye reva gördüğü maaşların açlık sınırının çok altında kaldığını vurgulayan Tahtasız, "Temmuz ayında asgari ücrete, emekli maaşlarına zam yapılması şarttır" diyerek çağrısını yineledi.

MUHABİR: Cemal Akyol
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *