Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2950 %0,23
48,8272 %0,44
Ara
Kesin Karar Siyaset “Karadona Köyü Sekiz Yıldır Hizmet Bekliyor”

“Karadona Köyü Sekiz Yıldır Hizmet Bekliyor”

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Merkez'e bağlı Karadona köyünü ziyaret ederek, 2017 yılında evlerin yapıldığı ikinci yerleşim alanının 8 yıldır su, altyapı ve yol gibi temel hizmetlerden mahrum bırakıldığını söyledi ve yetkililere "Bu çileye son verin" çağrısı yaptı.

Ankara ve İstanbul'daki programlarının hemen ardından Çorum'a dönen Milletvekili Tahtasız, Karadona Köyü Muhtarı Gülabi Öztürk’ün daveti üzerine köyü ziyaret etti. 2017 yılında inşa edilen yeni yerleşim alanında sekiz yıldır altyapı, su deposu ve yol olmadığını yerinde tespit eden Tahtasız, duruma tepki gösterdi.

Tahtasız, çok yakın mesafedeki Koparan köyünün ikinci yerleşim alanında kilit taşı, su ve çocuk parkı gibi tüm hizmetlerin tamamlandığını belirterek, "Her ne hikmetse Karadona köyüne aynı hizmetler verilmemiş!" dedi.

Durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tahtasız, Çorum Valisi Ali Çalgan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur’a seslendi. Tahtasız, "Karadona köyünün alt yapı ve üst yapı sorunları acilen çözülmeli. Köylülerimizin yıllardır çektiği çileye bir an önce son verilmelidir. Yolun hatalı olduğunu kabullenmek ve buna rağmen hiçbir adım atmamak kazaların ve ölenlerin vebalini almaktır" ifadelerini kullandı.

MUHABİR: Cemal Akyol
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *