Çorum
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7257 %0.16
45,8826 %0.2
Ara
Kesin Karar Siyaset ‘Memura Verilen Seyyanen Zam, Emeklinin de Hakkıdır’

‘Memura Verilen Seyyanen Zam, Emeklinin de Hakkıdır’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, memur emeklilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, iktidara Temmuz ayında maaş artışı yapılması için çağrıda bulundu. Tahtasız, memurlara verilen seyyanen zammın memur emeklilerine de amasız, fakatsız uygulanması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Tahtasız, yaptığı açıklamada, yıllarca devlete hizmet eden memur emeklilerinin bugün açlık sınırının altında bir yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Emekliliklerinde torun sevme ve seyahat etme hayali kuran emeklilerin, artan hayat pahalılığı nedeniyle evlerinden dışarı çıkamaz duruma geldiğini ifade etti.

Bu durumun en büyük nedenlerinden birinin, çalışan memurlara yapılıp emeklilere yapılmayan "seyyanen zam" olduğunu vurgulayan Tahtasız, bu ayrımcılığın bir an önce son bulması gerektiğini dile getirdi. Tahtasız, "Memurlara verilen seyyanen zam, memur emeklisinin de hakkıdır. Memur emeklisine amasız, fakatsız seyyanen zam uygulanmalı, emekli maaşları insanca yaşanabilir bir seviyeye getirilmelidir" diyerek sözlerini tamamladı.

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *