Polislerin yoksulluk sınırı altında maaşa mahkûm edildiğini savunan Tahtasız, polis, uzman er, erbaş ve asker intiharlarının arttığını belirterek, konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini dile getirdi.
Güvenlik güçlerinin aile bütünlüğünün korunmasını talep ettiklerini belirten Tahtasız, polislerin gece görevinin sekiz saati geçmemesini, haftada kırk saati aşan çalışmalar için mesai ücreti beklediklerini ifade etti. Tahtasız ayrıca, polislerin sendikal hak ve çocukları için kreş taleplerini de gündeme getirdi.
Görevde yükselmelerde liyakatin esas alınması gerektiğini ve kayırmacılık yapılmamasını isteyen Tahtasız, görevi bırakan eski uzman er ve erbaşların kanunen verilmiş açıktan atama haklarının uygulanmasını talep etti.
Tahtasız, kışlada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerlerin durumuna da dikkat çekerek “Vatani görevini yaparken kışlada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerlerimiz şehit sayılmıyor, özlük haklarını alamıyor, anne ve babalar sizden bu sorunun çözülmesini bekliyor” dedi.