Çorum
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3645 %0.05
51,5560 %0.08
Ara
Kesin Karar Spor Çorum FK Maçı Sonrası Çekildiklerini Açıkladılar

Çorum FK Maçı Sonrası Çekildiklerini Açıkladılar

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Alagöz Holding Iğdır FK'nin taraftar grubu olan Ova Beyleri, tribün liderlerine ve taraftarlara yönelik uygulanan seyirden men cezalarına tepki göstererek tribünlerden süresiz olarak çekilme kararı aldığını duyurdu. Arca Çorum FK'nin geçtiğimiz hafta 2-0 mağlup ettiği Iğdır temsilcisinde saha dışındaki hareketlilik sürerken, taraftar oluşumunun aldığı bu karar spor kamuoyunda yankı uyandırdı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Alagöz Holding Iğdır FK'nin taraftar grubu olan Ova Beyleri, tribün liderlerine ve taraftarlara yönelik uygulanan seyirden men cezalarına tepki göstererek tribünlerden süresiz olarak çekilme kararı aldığını duyurdu.
Arca Çorum FK'nin geçtiğimiz hafta 2-0 mağlup ettiği Iğdır temsilcisinde saha dışındaki hareketlilik sürerken, taraftar oluşumunun aldığı bu karar spor kamuoyunda yankı uyandırdı. 

Sosyal medya platformları üzerinden paylaşılan yazılı metinde özellikle 6222 sayılı kanun kapsamında uygulanan yaptırımların ölçüsüz ve adaletsiz olduğu savunuldu. Tribünleri susturmaya ve taraftarı stadyumlardan uzaklaştırmaya yönelik sistematik bir baskı ile karşı karşıya olduklarını kaydeden grup üyeleri, bu anlayışa boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Taraftarın sindirilmeye çalışıldığı bir atmosferde futbolun da anlamını yitireceğine dikkat çeken Ova Beyleri, demokratik tepkilerini tribünleri tamamen boşaltarak göstereceklerini vurguladı.
Taraftar grubu, son dönemde yaşanan baskıların tribün kültürüne zarar verdiğini belirterek "Son dönemde başta tribünümüzün önde gelenleri olmak üzere taraftarımıza sistematik şekilde uygulanan, ölçüsüz ve adaletsiz 6222 seyirden men cezalarını kabul etmiyoruz. Tribünleri susturmak, taraftarı sindirmek ve stadyumları boşaltmak isteyen bu anlayışa boyun eğmeyeceğiz. Bu sebeple Ova Beyleri olarak, tepkimizi en net şekilde göstermek adına tribünlerden süresiz olarak çekiliyoruz. Unutulmasın; Tribün susturulursa, futbol da susar" dedi
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *