Bu hafta deplasmanda Bandırmaspor’a 2-0 mağlup olan Vanspor FK, sadece üç puanı değil, aynı zamanda iki önemli oyuncusunu da kaybetti. Bandırma 17 Eylül Stadında oynanan mücadelenin 49. dakikasında kırmızı kart gören Ivan Cedric, takımını 10 kişi bırakırken cezalı duruma düştü.
Oyun planında kilit bir role sahip olan Kamerunlu forvetin yokluğu, cumartesi günü oynanacak Arca Çorum FK maçı öncesi ev sahibi ekipte moralleri bozdu.
Vanspor, 23. hafta mücadelesinde Bandırmaspor karşısında zorlu anlar yaşadı. Maçın henüz 6. dakikasında Tosin Kehinde’nin golüyle geriye düşen Van temsilcisi, 36. dakikada Jefferson ile bir penaltı atışından yararlanamadı. İkinci yarının başında Cedric’in hararetli itiraz nedeni ile oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Vanspor, 90. dakikada Emirhan Acar’ın golüne engel olamayarak sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Maçın 45’inci dakikasında sarı kart gören Oğulcan Çağlayan da bu sezon 4’üncü sarı kartına ulaştı ve cezalı duruma düştü. Sezona Kocaelispor’da başlayan süper ligde bir sarı kart gören oyuncu ardından Arca Çorum FK’ye transfer olmuş ve burada da iki kez sarı kart ile cezalandırılmıştı.
Vanspor ile çıktığı ilk maçta sakatlanarak oyundan çıkan Oğulcan, ikinci kez formasını giydiği takımı ile bu kez de sarı kart görünce bu sezon ilk kez cezalı duruma düştü ve eski takımı Arca Çorum FK’ye karşı oynanacak zorlu maçı kaçırmış oldu.
Ligin ilk yarısında Çorum’da oynanan maç 0-0 beraberlikle sonuçlanmıştı. Zirve yürüyüşünü sürdüren Arca Çorum FK, rakibinin hem moral bozukluğundan hem de en önemli golcüsünün yokluğundan faydalanarak Van deplasmanından üç puanla dönmeyi ve galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.
Kırmızı-Siyahlılarda ise bu zorlu maçta ise Ferhat Yazgan ve Samudio sarı kart cezaları nedeni ile sahada olamayacak.