Çorum
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4222 %0.04
55,5225 %0.64
Ara
Kesin Karar Spor Veriler Kiziridis, Taraftar Trossard Dedi

Veriler Kiziridis, Taraftar Trossard Dedi

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında futbolseverlerin oylarıyla belirlenen taraftar 11'i ile Opta'nın detaylı performans verilerine dayanan en iyi 11 kadrosu açıklandı. İki liste arasında bazı pozisyonlarda benzerlikler göze çarparken, istatistiklerin de etkisiyle farklı isimler ön plana çıktı.

Haber Merkezi
Kaynak

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında futbolseverlerin oylarıyla belirlenen taraftar 11'i ile Opta'nın detaylı performans verilerine dayanan en iyi 11 kadrosu açıklandı. İki liste arasında bazı pozisyonlarda benzerlikler göze çarparken, istatistiklerin de etkisiyle farklı isimler ön plana çıktı.
Yayıncı kuruluşun verilerine göre, taraftarların tercihleri ve Opta verilerine göre şekillenen 7. haftanın en iyi 11 kadrosunda OPTA verileri Arca Çorum FK’li Kiziridis’i işaret ederken, taraftar Beşiktaşlı Trossard’ı seçti.

HAFTANIN EN İYİLERİ VE TARAFTARIN SEÇİMİ
Taraftarlar oyların yüzde 43'ünü alan Fenerbahçe'den Ederson'u seçerken, Opta verilerine göre de 1 gole kapama, yüzde 100 kurtarış oranı ve 11 sahipsiz top kazanma istatistiğiyle Ederson haftanın kalecisi oldu. Sağ bekte Taraftar oylamasında yüzde 45 oy oranına ulaşan Galatasaray'dan Barış Alper Yılmaz tercih edilirken, Opta verilerinde ise 1 gol, 11 rakip ceza sahasında topla buluşma ve 11 ikili mücadele galibiyetiyle yine Barış Alper Yılmaz zirvede yer aldı.
Stoper mevkinde Beşiktaş'tan Tiago Djalo, taraftarların yüzde 53'lük desteğini alırken, Opta verilerinde de 12 uzaklaştırma ve yüzde 88 pas isabetiyle yerini korudu. Diğer stoper pozisyonunda ise taraftarlar yüzde 40 oyla Trabzonspor'dan Chibuike Nwaiwu'yu seçerken, Opta verilerine göre de 1 gol ve 4 pas arası yapan Nwaiwu listede yer aldı.
Sol bekte taraftar oylamasında yüzde 46 oyla Trabzonspor'dan Mustafa Eskihellaç zirvede yer alırken, Opta verilerine göre 1 gole kapama ve 10 ikili mücadele kazanan Göztepe'den Richard Akonnor haftanın sol beki seçildi.
Orta sahada taraftarların tercihi yüzde 37 oyla Galatasaray'dan Aleksei Batrakov, yüzde 36 oyla Beşiktaş'tan Salih Özcan ve yüzde 51 oyla Beşiktaş'tan Orkun Kökçü oldu. Opta verilerinde ise Aleksey Batrakov (1 asist, 4 şut pası), Trabzonspor'dan Fabinho (7 ikili mücadele, 3 şut pası) ve 1 gol ile yüzde 88 pas isabeti yakalayan Orkun Kökçü orta sahayı paylaştı.
Kanat oyuncularında ise sağ kanatta taraftarlar yüzde 31 oyla Fenerbahçe'den Oğuz Aydın'ı seçerken, Opta verilerine göre 1 gol ve 6 ikili mücadele kazanan Amed Sportif Faaliyetler'den Samuel Ballet öne çıktı. Sol kanatta ise taraftarların tercihi yüzde 45 oyla Beşiktaş'tan Leandro Trossard olurken, Opta verilerinde 2 gol katkısı ve 11 rakip ceza sahasında topla buluşma üreten Arca Çorum FK'nin başarılı oyuncusu Alexandros Kyziridis haftanın 11'ine adını yazdırdı.
Santrfor ise taraftar oylamasında yüzde 48 oy alan Beşiktaş'tan Dusan Vlahovic zirvede yer alırken, Opta verilerine göre kaydettiği 3 gol ve 4 isabetli şutla Göztepe'den Andre Henrique haftanın en iyi santrforu seçildi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *