Çorum
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,9111 %0.1
47,0490 %0.33
Ara
Kesin Karar Gündem Tahtasız: Orman Köylüleri Devletten Alacağını Alamıyor

Tahtasız: Orman Köylüleri Devletten Alacağını Alamıyor

Tahtasız: Orman Köylüleri Devletten Alacağını Alamıyor

Çorum Kargı ilçesinin orman köylerinde yaşayan vatandaşlar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ı ziyaret ederek, sorunlarını aktardı.

Sorunlarını aktarmak için Kargı ilçesinden Çorum merkez gelen vatandaşlar, “2023 yılının Ocak ayında kestiğimiz ağaçların parasını halen alamadık. Normalde 2-3 ay içerisinde paramızı alıyorduk. Ocak ayında teslim ettiğimiz ağaçların faturasını 2023 Aralık ayında kestik. Onun üzerinden de 45 gün geçti ancak halen paramızı alamadık. Hepimiz zor durumdayız. Önceden gelen alacaklarımız da var. Alacaklarımız zaten enflasyonun altında ezildi. Kargı Orman İşletme Müdürlüğü genel müdürlükten paranın gelmediğini, ne zaman geleceğini de bilmediklerini söylüyor” diye dert yandılar.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslendiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da, “Sizlerin sözüyle kesim yapan ve orman işletme müdürlüğüne teslim yapan vatandaşlarımızın parasını lütfen ödeyin” diyerek şunları söyledi:

3 BİN VATANDAŞ MAĞDUR

“Kargı’dan gelen esnaf arkadaşlarımız Kargı Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim ettikleri kesimlerin karşılığında paralarını alamadıklarını ifade ettiler. Kargı Orman İşletme Müdürlüğünü aradım. Bana, ‘Sayın vekilim, 12’nci ayın içerisinde alınması gereken paralar maalesef ödenemedi’ dediler. Sadece beni ziyarete gelen arkadaşlarımızın yaklaşık 3 milyon TL alacağı var. Kargı ilçemizdeki halkın yaklaşık yüzde 80’i orman işiyle uğraşıyor. Geçimlerini bu şekilde sağlıyorlar. Ancak paralarını alamadıkları için hem orman köylülerimiz hem de bölgedeki esnaf ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor. Kargı’nın toplam alacağı olan 35 milyon TL. Söz verilmesine rağmen 45 gündür ödenmiyor. Çünkü onlar da parça ve yakıt aldıkları kişilere ödeme yapacaklar. Daha da önemlisi evlerinin geçimini sağlayacaklar. Kargı’da 3 bine yakın vatandaşımız mağdur.”

Tahtasız, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini de sözlerine ekledi.

MUHABİR: Cemal Akyol
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *