Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3752 %0.03
45,5897 %0.11
Ara
Kesin Karar Gündem Tahtasız, Sorunları Bakana Anlattı

Tahtasız, Sorunları Bakana Anlattı

Tahtasız, Sorunları Bakana Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na katılan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na Çorum’un sağlıkla ilgili sorunlarını ileterek, çözümü noktasında desteklerini istedi.

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın Sağlık Bakanına ilettiği sorunların ana başlıkları şöyle:

“Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Kargı, İskilip, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Osmancık, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ ilçelerimizin hemen hepsinde "Cerrah" yok.

İlçelerimizde ciddi anlamda ambulans sıkıntısı var.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi binası, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 10 kilometre uzağında. Tıp öğrencileri morfoloji liseden bozma binada eğitim görüyorlar. Yapılacağı açıklanan ancak bir türlü yapılamayan Güney Kampüsü'ne morfoloji binası olan bir Tıp Fakültesi yapılmalıdır.

7 yıl aradan sonra yapımına başlanan Çorum Devlet Hastanesi'nin bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Çorum Devlet Hastanesi hizmet vermediği için tüm yük Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne biniyor.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemizde; endokrin, algoloji, göğüs cerrahı, plastik cerrah yok. KBB, Nöroloji ve Göz bölümlerinde de ciddi sıkıntılar var. Hastanede 60 uzman hemşire eksiği var.

SMA hastalarıyla ilgili sıkıntılar var. SMA hastalarıyla ilgili Valilik yardım izni verdiyse, toplanan yardımların tamamlanması beklenmeden Bakanlığın bu çocukların tedavisine başlanması ile ilgili düzenlemeler yapılmalıdır.

SMA Tip 1 hastalarının kitleri bir an önce temin edilmelidir.

Çorum'daki ilçe devlet hastanelerinin depreme dayanıklılığı noktasında güçlendirmeleri yapılmalıdır.

Yavruturna Mahallesi Diş Hastanesi 8 Temmuz'da açılacak denildi ama henüz açılmadı.

Eski Diş Hastanesi'nin olduğu yerin de Fizik Tedavi Merkezi olarak yeniden planlanmasını talep ediyoruz.”

[gallery size="medium" link="file" ids="223653,223654,223655"]

ü

MUHABİR: Cemal Akyol
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *