Ziyaret sırasında Aydıncık esnafını tek tek dolaşan Tahtasız ve Karagöz, hem esnafa hayırlı işler diledi hem de onları 19 Nisan Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla gerçekleştirilecek olan mitinge davet etti.
Esnaf ziyaretleri sırasında karşılaştığı manzarayı aktaran Mehmet Tahtasız, özellikle hayvancılıkla uğraşan bir esnafın satışların düşüklüğünden dert yandığını belirtti. Tahtasız, bu durumu "Çiftçi kazanamayınca esnaf da kazanamıyor" sözleriyle değerlendirdi.
Çiftçilerin genel durumuna da dikkat çeken Tahtasız, "Çiftçi perişan halde. Bağkurunu ödeyemiyor, hak ettiği destekleri alamıyor. Çiftimiz ne ekerse eksin dert biçiyor" ifadeleriyle tarım sektöründe yaşanan derin sorunlara ve bunun hem çiftçiye hem de ilçe ekonomisine olan olumsuz etkilerine vurgu yaptı. Tahtasız'ın ziyareti, bölgedeki ekonomik sıkıntıları ve tarımsal sorunları yerinde gözlemlemesi açısından önem taşıdı.