Çorum
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4087 %0.06
51,5812 %0.47
Ara
Kesin Karar Ulusal Tarih ve Tabiatın İç İçe Olduğu Yerde Bayram Yoğunluğu

Tarih ve Tabiatın İç İçe Olduğu Yerde Bayram Yoğunluğu


Tarih ve Doğanın İç İçe Olduğu Mekanda Bayram Yoğunluğu

Kırıkkale’de Anadolu Selçuklu döneminden günümüze kadar ihtişamını koruyan Çeşnigir Köprüsü ve kanyonunda, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
Kızılırmak nehri üzerine Anadolu Selçuklu döneminde inşa edilen, Osmanlı döneminde de Padişah Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi sırasında Mimar Sinan tarafından bakım ve onarımı yapılan Çeşnigir Köprüsü’nde, bayram tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Tarih ve doğanın iç içe olduğu mekanı ziyaret eden vatandaşların bazıları seyir teraslarında ve köprüde hatıra fotoğrafı çekilirken, bazıları da tekne turu yapmanın keyfini çıkartıyor. Bazı vatandaşlar da olta ile balık tutarak vakit geçirdi.
Şehir dışından gelen arkadaşlarını tarihi mekanı gezdirdiğini ifade eden Emrah Aydoslu, "Bir grup arkadaşla geldik. Burayı gezdik. Burası herkesin hoşuna gitti" dedi.
Mustafa Göktuğ Akpınar, bayramın tadını çocukluk arkadaşıyla birlikte balık tutarak geçirdiğini söyledi.
Havaların ısındığını belirten Can Ünsal ise tarihi mekanda balık tuttuğunu ifade etti.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *