Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,1901 %0.22
47,1146 %0.08
Ara
Kesin Karar Gündem Tarım Arazisi Olan Bölgelere Kat Sınırlaması

Tarım Arazisi Olan Bölgelere Kat Sınırlaması

Tarım Arazisi Olan Bölgelere Kat Sınırlaması

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, daha önce tarım arazisi üzerinde bulunan arsalara 10 kat imar izni verildiğini, bu izinlerin 5-6 kadar düşürüleceğini söyledi.

Geçtiğimiz Cuma günü yeni Belediye Hizmet Binası’nda kentteki gazete, televizyon ve internet haber sitelerinin temsilcileriyle buluşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, toplantıda kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Geçmişte tarım arazisi olarak bilinen ve belediye binasının üzerinde bulunduğu alan ile kiremit-tuğla ocaklarının bulunduğu bölgeye 5 katın üzerinde imar verilmeyeceğini ifade eden Başkan Aşgın, bölgede daha önce 10 kat imar planı olduğunu, yapılan yeni düzenlemeyle mülk sahiplerini hak kaybına uğratmadan 10 olan kat imarı 5-6 kata kadar düşüreceklerini kaydetti.

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *