Çorum
Hafif kar yağışlı
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2732 %-0.01
50,3953 %0.37
Ara
Kesin Karar Gündem ‘Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda İçin Denetim Seferberliği’

‘Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda İçin Denetim Seferberliği’

‘Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda İçin Denetim Seferberliği’

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tüketicilerin sağlığını korumak ve güvenilir gıda üretimini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İl Müdürü Hayrullah Göktekin, denetimlerin tarladan sofraya gıda güvenliği zincirinde kritik bir halka olduğunu vurguladı.

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, güvenilir gıda için denetimlerine devam ediyor. Denetimlere Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin de katıldı.

Denetimlerle ilgili bilgiler veren gıda denetimlerinde yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Gıdaların üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar denetimlerimiz devam ediyor. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen 'Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması' ile tüketicilerimiz artık denetim durumunu takip edebilecekler. Hangi işletmede ne zaman denetim yapıldığını görebilecekler” dedi.

Bitki koruma ürünleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Göktekin, bu ürünlerin sadece İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden ruhsatlı işyerleri tarafından satılabileceğini hatırlattı.

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı talimatıyla ülke genelinde eş zamanlı bir denetim seferberliği başlatıldığını duyurdu. Göktekin, "Denetim ekiplerimiz, kayıt dışı ve izinsiz satış yapan yerleri tespit ediyor, kullanımı yasaklanmış, sahte, kaçak ve ruhsatsız ürünlerin satışını engelliyor. Pazarlarda, özel araçlarda ve internet üzerinden yapılan satışlar da denetim altında. Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi kullanılmadan yapılan satışlar ve bayilerin yasal kayıt tutma yükümlülükleri de titizlikle kontrol ediliyor" dedi.

[gallery size="medium" link="file" ids="227668,227669,227670,227671,227672,227673"]

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *