Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4861 %0.31
45,4600 %-0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal ’Tavşan Ateşi’ Tehlikesiyle Kapatılan Çeşmelere Tekrar Su Verildi

’Tavşan Ateşi’ Tehlikesiyle Kapatılan Çeşmelere Tekrar Su Verildi


’Tavşan Ateşi’ Tehlikesiyle Kapatılan Çeşmelere Tekrar Su Verildi

Sivas’ta ’tavşan ateşi’ bakterisi tespit edilen halka açık 6 çeşme kapatılmıştı. Alınan numunelerin temiz çıkmasıyla çeşmeler yeniden kullanıma açıldı.
Sivas’ta halka açık 6 çeşmede halk arasında ’tavşan ateşi hastalığı’ olarak bilinen, kemirgenler ve tavşanlar gibi küçük memelilerde ve eklem bacaklılarda görülen francisella tularensis bakterisi tespit edilmişti. Bunun üzerine 6 çeşme kullanıma kapatıldı. Yapılan son tahlillerde bakteriye rastlanmayınca çeşmeler yeniden kullanıma açıldı.
Konuyla ilgili Sivas Belediyesi’nden yapılan duyuruda, “İl Sağlık Müdürlüğü ile düzenli olarak yapılan çalışmalar sonucu geçtiğimiz ay şehir genelindeki 152 tatlı su çeşmesinden alınan numunelerde Kepenek tatlı su kaynağından beslenen 6 çeşmede ’Francisella Tularensis’ hastalığı pozitif çıkmıştı. Bunun üzerine suları kesilen çeşmeler için ivedi bir şekilde yenileme çalışması başlatıldı. Ekiplerimizin titizlikle sürdürdüğü çalışmalar neticesinde hat değişimi yapılan ve gerekli hijyen şartları sağlanan çeşmelerden Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan yeni numunelerde ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Bu minvalde söz konusu çeşmelere tekrar su verilerek hemşehrilerimizin kullanımına sunuldu” denildi.

"Halkın sağlığı için çeşmeleri kapattılar"
Tatlı su çeşmelerinin kullanıma açılması sonrası su doldurmak için çeşmeye giden mahalle sakini Celal Yılmaz, "15 günü aşan bir süredir suyumuz kapalıydı. Bir bakteri karışmış olabileceğini söylediler. Halkın sağlığı için çeşmeleri kapattılar. 15 günden sonra açıldı, belediyemize teşekkür ediyoruz. Biz içme suyumuzu, çay suyumuzu buradan temin ediyoruz. Burası kapalı olduğu için, Paşabahçe’ye gidiyorduk. Oradan suyumuzu dolduruyorduk" dedi.
Çeşmelerin kullanıma açılmasından dolayı memnun olduğunu dile getiren Zafer Şimşek de, "Bu çeşmenin müdavimlerinden biriyim. Uzaktan da olsa suyu iyi olduğu için gelip buradan alıyoruz suyu. Şebeke suları tabi çok sağlıklı değil. O sebepten Sivas’ta çoğu vatandaş gelip buradan alıyor suyu. Yaklaşık 2-3 haftadır bu çeşme kapalıydı. Aldığımız duyumlara göre yağışların az olması sebebiyle suda mikrop olduğu söylendi. Onu da gidermişler, şimdi tekrar hizmete açılmış buna da çok sevindik. Genelde içme suyu ve çay suyu olarak kullanıyoruz. Bu tarz çeşmeler daha önceden her sokakta bulunurdu. Şimdi günler geçtikçe memleketimizde tatlı su kaynakları azaldı. Bir tane çeşmeye kaldık" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *