Çorum
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,2303 %0.12
47,0004 %0.22
Ara
Kesin Karar Ulusal Tekneyle Gezilebilen Barajda Ürküten Görünüm

Tekneyle Gezilebilen Barajda Ürküten Görünüm


Tekneyle Gezilebilen Barajda Ürküten Manzara

Denizli’de tekneyle gezilerin düzenlendiği Cindere Barajında, yaşanan kuraklığın ardından ortaya çıkan manzara endişeye yol açtı. Su seviyesinin yarının da altına indiği baraj gönünde aynı seviyede olmaları gereken iskele ile tekne arasında metrelerce mesafe oluştu.
Türkiye’de küresel iklim değişikliği ile birlikte etkisi her geçen yıl biraz daha fazla hissedilen kuraklık, en çok göl, gölet ve barajları etkiliyor. Yaz aylarını oldukça kurak geçiren Denizli’de uzun yıllar ortalamasının altında gerçekleşen kar ve yağmur yağışı, kuraklığın izlerini silmeye yetmedi. Bölgenin en büyük sulama kaynağı olan Büyük Menderes Nehri üzerinde kurulan Güney ilçesindeki Cindere Barajı da iklim değişikliğinin neden olduğu kuraklıktan büyük ölçüde etkilendi. Bölgenin en büyük barajlarından birisi olan Cindere Barajında, su seviyesi yarının da altına indi. 84 milyon 270 bin metreküp su tutma hacmine sahip olan ve içerisinde tekneyle gezilerin düzenlendiği baraj göledinde aynı seviyede olmaları gereken iskele ile tekne arasında metrelerce mesafe oluştu.
Denizli’nin Güney ilçesindeki Çindere Barajı’nın son durumuna şahit olan Dr. Ahmet Altınel, “Denizli kuraklık açısından oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. İnşallah son günlerde etkili olan yağışlar, barajların yeniden dolmasını sağlar. Mart ayında yağmurlar devam ediyor ama su seviyesi halen daha çok düşük. Eskiden bu baraj gölünde yüzen büyük bir teknemiz vardı. Ancak daha önce suyun içerisinde olan iskele, yeterli su bulunmadığı için şuan yukarıda kaldı. Tekne de iskelenin çok altında duruyor. Eğer su seviyesi yükselirse, tekne de yukarıya çıkacak ve yine bu iskeleden tekneye binmek mümkün olacak. Normalde su seviyesinde olan iskele şuan metrelerce yüksekte bulunuyor. Cindere Barajı’nda su seviyesinin yükselmesini umutla bekliyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *