Çorum
Az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,8156 %-0.23
47,0065 %0.1
Ara
Kesin Karar Eğitim Teknofest Gençleriyle Buluştu

Teknofest Gençleriyle Buluştu

Teknofest Gençleriyle Buluştu

Belediye Başkanı Dr. Hali İbrahim Aşgın, Çorum’un teknofest gençleriyle bir araya geldi. Elektrikli araç yarışmasında Çorum’u başarıyla temsil ederek ödül alan okulları ziyaret eden Başkan Aşgın, teknofest gençlerini ilk yerli elektrikli otomobilimiz TOGG ile buluşturdu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, TEKNOFEST 2023 lise kategorisi ''Elektrikli Araç'' yarışmasında Çorum’un gurur yaşatan TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Başkan Aşgın, 19 TC 001 plakalı yeni makam aracı TOGG ile gittiği ziyaretlerde yerli ve milli otomobilimizi teknofest gençleriyle buluşturdu.

TOGG ve ÇOGG Yan Yana Geldi

Başkan Aşgın ilk ziyaretini TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yaptı. Ziyaret sırasında yerli otomobil TOGG ile ÇOROBOT takımının yaptığı ve TEKNOFEST 2023’te 500 takım arasından 8’inci olan ÇOGG isimli otomobil okul bahçesinde yan yana sergilendi.

Başkan Aşgın Tebrik Etti

Çorum’un teknofest gençleriyle gurur duyduğunu dile getiren Başkan Aşgın, “ÇOROBOT ekibimiz TEKNOFEST’te 500’ün üzerinde takımın arasından Türkiye 8’incisi olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. ÇOGG ile yarışmaya katılan ekibimiz ayrıca görsel tasarım ödülünün de sahibi oldu. Ekibimizi ve okulumuzu tebrik ediyoruz. Biz de bugün yereli otomobilimiz TOGG’u elektrikli otomobil üretme heyecanı yaşayan gençlerimizle buluşmak istedik. Artık ülke olarak elektrikli aracımızı, uçağımızı, İHA’mızı ve SİHA’mızı kendimiz yapıyoruz. Gelecekte bu gençlerimizle çok daha iyisini de yaparız. Yeter ki doğru adamlarla, doğru zamanda, doğru adımlarla yola devam edelim.” dedi.

Başkan Aşgın daha sonra Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gitti. Aşgın, TEKNOFEST 2023’te ''Elektrikli Araç'' yarışmasında derece alan Hitit Angels EC ekibini ziyaret etti.

Başkan Aşgın, Çorum Gençlik Merkezi, Çorum Deneyap Atölyesi, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Hitit Angels EC ekibiyle bir araya geldi. "HİTTİTE V1" isimli elektrikli araçla piste çıkmaya hak kazanan ve 28’inci olan ekibi tebrik eden Başkan Aşgın, “Geleceğin yerli otomobillerini teknofest gençlerimiz yapacak.” dedi.

Başkan Aşgın, okul ziyaretlerini Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Pınar Tasarım ve İnovasyon Koleji ile sürdürdü. (Zahide Yasemin Özden)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *