Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,1901 %0.22
47,1146 %0.08
Ara
Kesin Karar Gündem TSO ve TÜRKONFED’den 100’üncü Yıl Buluşması

TSO ve TÜRKONFED’den 100’üncü Yıl Buluşması

TSO ve TÜRKONFED’den 100’üncü Yıl Buluşması

TÜRKONFED 100. yıl buluşmaları kapsamında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurrahman İstanbulluoğlu’nu ziyaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve TÜRKONFED Heyeti ile ziyaret ederek görüş alışverişi gerçekleştirdi.

Ziyarette Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Gökhan Kerman, Ömer Altıkardeş, Orkasifed Münevver Uğurlu, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kiziroğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Münevver Uğurlu, TÜRKONFED Genel Sekreter Yardımcısı Hayati Bakış, TÜRKONFED Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Arslan, Tokatsiad Başkanı Ozan Gürgünoğlu, Tokatsiad Başkan Yardımcısı Sadi Gökçe, Ahmet Acar, Amasya Siad Başkanı Süleyman Kayalar Başkan Yardımcısı Bülent Arabacıoğlu, Çorum İş Kadınları Derneği̇ Başkanı Semrin Kaleli, Çorum İşkad Başkan Yardımcısı Semra Şahin, Genel Sekreter Ebru Çömüz, Çorum İşkad Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Tuğut hazır bulundu.

TÜRKONFED Yeni Dönem Yeni Ufuklar Vizyon Belgesi’ni anlatan Başkan Süleyman Sonmez, Hayalimizdeki Türkiye vizyonunu paylaşarak Abdurrahman İstanbulluoğlu’na TÜRKONFED rozeti verdi.

İstanbulluoğlu: Çorum’un Ekonomik Görünümünü Masaya Yatırdık

Başkan Yardımcısı Abdurrahman İstanbulluoğlu, “Çorum Anadolu Kaplanı olarak anılan

medeniyetlerin beşiği hem sanayisi ile hem de tarım sektöründeki faaliyetleri ile bölgesinin parlayan yıldızı olan bir il konumundadır. Türkiye, bölgesel liderliği, kalkınma hamleleri, ekonomisinin yüksek performansı ile dünya ekonomileri arasındaki konumunu her yıl daha da güçlendiriyor.  Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu olumlu gidişatın sürdürülmesi ve toplumun tüm kesimlerinde aynı ölçüde hissedilmesi en büyük arzumuz. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme çizgisinde ilerleyebilmesi için ise, ulusal makro stratejilerin, sektörel- bölgesel mikro politikalarla desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bölgelerin derinlemesine incelenmesinin, göreli üstünlüklerin tespit edilmesinin, potansiyellerin harekete geçirilmesinin; tüm Türkiye’nin, istihdam yaratan, yurt sathına yayılan sürdürülebilir ve hızlı bir büyüme sürecine geçmesi için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün Çorum’da gerçekleştirdiğimiz toplantı ile Çorum’un ekonomik görünümünü masaya yatıracak, ilimizin büyüme dinamiklerini irdeleyeceğiz.  Çorum ekonomisinin belkemiği iş insanlarının memleketimizin kalkınması için yatırımlarına devam etmektedir. Çorum geçtiğimiz yıllarda adına Çorum modeli denilecek bir metodla ortak iş yapma kültürünü ispatlamış bir şehirdir. Bugün nüfustaşlarımız arasında sanayisiyle en önde gelen il olmasına rağmen yapabileceklerimizin mevcut durumla sınırlı olmadığını bilmeliyiz” dedi.

Sönmez: Türkiye’nin En Etkin Üye Yapısına Sahibiz

Türkonfed Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise “Bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), gönüllülük esasına göre kurulmuş bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. TÜRKONFED, Türkiye’nin her bölgesine yayılmış etkin üye yapısı ve sayısı ile Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütleri içinde yer almaktadır” dedi.

Amaçlarının, İş dünyasının ortak sesi olmak, iş dünyasının sorunlarına sahip çıkacak temsil tabanı geniş, güçlü bir örgütlenme gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Sönmez “Ekonomi politikalarına yön vermek, İş dünyasını ilgilendiren sorunlara çözümler üretmek, Bölgesel ve sektörel kalkınma vizyonları geliştirerek, uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmak. Bölgeler arası kalkınmışlık farkını azaltacak politika ve faaliyetlerle üyelerinin rekabet gücünü artırmak, İş dünyasının gönüllü, bağımsız temsilcisi ve ortak sesi olarak bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomi politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak, Ulusal rekabet gücünün artırılmasına ve uluslararası entegrasyona yardımcı olmaktır” dedi. (Sümeyra Özdoğan)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *