Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5327 %0.13
45,4094 %-0.08
Ara
Kesin Karar Eğitim Tuba Üreyen: Bozuk Olan Düzene Teslim Olmayacağız

Tuba Üreyen: Bozuk Olan Düzene Teslim Olmayacağız

Birleşik Kamu-İş, BASK ve Birleşik Emekliler Sendikası önderliğinde düzenlenen 1 Mayıs kutlama programında bir konuşma yapan Tuba Üreyen, “Bugün, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’nin dört bir köşesinde de yoksulluğa, adaletsizliğe, sömürüye ve baskıya karşı sesimizi yükselttiğimiz gündür. Bu ülkenin işçileri, memurları, emeklileri, çiftçileri, öğretmenleri, sağlıkçıları, gençleri ve kadınları olarak artık yeter diyoruz! Artık yeter, çünkü emeğimiz değersizleştiriliyor, alın terimiz hiçe sayılıyor! Artık yeter, çünkü biz üretirken birileri saltanat sürüyor! Artık yeter, çünkü geçinemiyoruz, barınamıyoruz, yaşayamıyoruz” dedi.

Mevcut düzenin toplumun tüm kesimlerine açlık ve yoksulluğu dayattığını, insanların pazarda filelerini dolduramaz, çiftçinin üretim yapamaz, gençlerin ise iş bulamaz hale geldiğini anlatan Üreyen, bu düzene teslim olmayacaklarını açıkladı.

Hak aramanın suç olmadığını, sendikal haklara yönelik saldırılar ile emekçilerin örgütlü mücadelesini bastırma çabalarının devam ettiğini ve bunların sistematik hale geldiğini söyleyen Tuba Üreyen, “Ama ne yaparlarsa yapsınlar; biz diz çökmeyeceğiz, susmayacağız! Çünkü biz, emeğin hakkını, özgürlüğün onurunu savunuyoruz. Bizim mücadelemiz bir maaş meselesi değil sadece. Biz çocuklarımızın geleceği için, gençlerin umudu için, kadınların eşitliği için, bu ülkenin onurlu bir yurttaşlık temelinde yönetilmesi için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Kendilerine dayatılan bu karanlık düzene boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini de bildiren Üreyen, taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Üreyen, taleplerini şu şekilde sıraladı:

“İnsanca yaşanacak ücret, adil ve halktan yana bir vergi sistemi istiyoruz. Kadrolu, güvenceli, insan onuruna yakışır istihdam. Mülakat değil, liyakat. Torpil değil, adalet. Ücretli öğretmenlik kaldırılsın, atama bekleyen öğretmenler göreve başlasın. Kadınlar eşit işe eşit ücret alsın, işyerinde şiddet ve mobbing sona ersin. Çocuk işçiliği yasaklansın, tüm çocuklar okula geri dönsün. 3600 ek gösterge tüm kamu çalışanlarına verilsin. Sendikal haklar güvence altına alınsın, ifade özgürlüğü baskı altına alınmasın.”

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
E
Edibe kaçır 1 ay önce
Sayın aile destek bakanım benim aylık gelirim birikmiş nafakalar dan 4.300 lira bir gelirim var bu paraylan nasıl gecine bilirim zaten en kötü ev 7.binlira bereket ailemin yanına sığındım ben Bir eskutegim parasizlikdan kötü insanmi olalım Allah korusun ben gencligimde namusuzluk yapmadım 64 yaşından sonra mı kötü örnek olacam Allah korusun Allah yazdıysa buzsun Allah doğru yoldan şaşırtmasın Allah kötü kula muhtaç etmesin tekrar aile destek gündeme gelsin ihtiyacımız var para nin değeri düştü ve pul oldu ekonomik çöktü herşey çok pahalı gıdama bakamıyorum yardım edilmesini istiyorum bilginize sunarım saygılarımla teşekkür ederim inşallah dikkate alınarak gerekenin yapılmasını talep ederim
BEĞENME
0
CEVAPLA