Çorum
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,0711 %0.06
47,0565 %0.14
Ara
Kesin Karar Gündem Türkmenistan’da Çorum’u Temsil Etti

Türkmenistan’da Çorum’u Temsil Etti

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Türk Mühendisler Derneği iş birliğinde düzenlenen 2. Türk Dünyası Uluslararası Mühendislik Zirvesi, "Bilim ve Teknolojide Yenilikler" temasıyla 13-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kazakistan’ın Türkistan şehrinde gerçekleştirildi. Zirveye Türk Mühendisler Derneği Çorum İl Temsilcisi Mehmet Ulucan da katılarak Çorum'u temsil etti.

Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi Türk dünyasının farklı coğrafyalarından mühendislerin, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin katıldığı zirvede, Türk devletleri arasında mühendislik alanında daha güçlü iş birliklerinin kurulması gerektiği vurgulandı. “Türk Dünyasında Mühendislik”, “Dijitalleşmede Güncel Teknolojiler”, “Enerji”, “Üretken Yapay Zekâ” ve “Mesleki Kuruluşlar ve İş Birliği” gibi konularda çalıştaylar düzenlenerek bilgi ve fikir alışverişi sağlandı, ortak projelere zemin hazırlandı.

Türkmenistan’da Çorum’u Temsil Etti (2)

Zirve programı kapsamında katılımcılar, Hoca Ahmet Yesevi Türbesi, Aslan Baba Türbesi, Otrar Antik Şehri ve Rus Siyasi Zulüm Müzesi gibi tarihi ve kültürel mekanları da ziyaret ederek Türk dünyasının ortak mirasını deneyimleme fırsatı buldu.

Zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Mühendisler Derneği Çorum İl Temsilcisi Mehmet Ulucan, etkinliğin bilimsel ve teknik konuların yanı sıra Türk dünyasının ortak değerleri etrafında kenetlenmesi ve iş birliğinin artması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ulucan, "Ata yurdumuz Türkistan’da düzenlenen bu çalıştayı, bilimsel ve teknik konuların yanı sıra Türk dünyasının ortak değerleri ve kültürü etrafında kenetlenmesi ve iş birliğinin artması açısından çok kıymetli buluyorum. Bu zirve, Türk dünyasının ortak geleceği olan mühendislik vizyonunu belirlemek açısından da çok önemli bir adım oldu” diye konuştu.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *