Çorum
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3504 %0,36
49,0209 %0,56
Ara
Kesin Karar Ulusal Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel çocuklar yeteneklerini sergiledi
Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda 24 özel çocuk sahne aldı. Müzik ve şiir dinletisi, dans ve bayrak gösterileri yapan çocuklar, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.
Piri Reis Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen programa, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, özel çocuklar ve aileleri katıldı.
Aydıntepe İşitme Engelliler Okulu’ndan 8 öğrencinin jimnastik gösterisi ile başlayan program, Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti. Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin vals gösterisinin ardından Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencisi, Mehmet Akif İnan’dan Mescid-i Aksa şiirinden kısa bir dörtlük okudu. Gösterinin son aşamasında ’Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa Marşı’ ile 100. Yıl’a özel bayrak gösterisi yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından eğlenceli akrobasi şovları çocuklara özel sergilendi.
Programda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Her zaman özel çocukların ve anne ve babalarının yanında olma gayreti gösterdik. Bütün paydaşlarımızla beraber yerel yönetimlerde her zaman bu çocuklarımızın yanında olmaya çalıştık. Bugün 3 Aralık ve çocuklarımız yine bizi mutlu ediyorlar. 2012’den itibaren bir karar almıştık, engelsiz Tuzla ortaya koymak için. Özellikle bireysel olarak da çocuklarımızın yaşam alanında mutlaka onlarla birlikte olma gayretini gösterdik. Ve bundan sonra imkanlarımız ve bütçelerimiz doğrultusunda inşallah bu hedeflerimizi en zirve noktaya çıkartıp ve gelecekte Tuzla’nın, engelsiz Tuzla olma konusunda da hep beraber çalışacağız" dedi.















KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *