Özdemir, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Halkbank ve Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden kullandırılan sübvansiyonlu kredilerde yapılan değişikliğin detaylarını paylaştı. Buna göre, vadesi geçmiş borcu bulunan üreticilerin kredi kullanmasının önü açıldı.
Yeni düzenlemeye göre, kredi başvurusu sırasında vergi veya SGK borcu çıkan çiftçi ve esnafın kredisi onaylanabilecek. Ancak, kullanılan kredinin en fazla yüzde 25’lik kısmı, vadesi geçmiş borçların ödenmesi amacıyla banka tarafından kesilerek doğrudan ilgili tahsil dairesine yatırılacak. Bu mahsuplaşma işleminde yıllık üst sınır 300 bin TL olarak belirlendi.
Küçük üreticiyi rahatlatacak bir diğer önemli madde ise "borcu yoktur" yazısı muafiyeti oldu. Adem Özdemir, temel bitkisel ve hayvansal üretim konularında 400 bin TL’ye kadar olan ayni kredilerde, 31 Aralık 2026 tarihine kadar vergi ve SGK borcu yoktur belgesi şartının aranmayacağını açıkladı.
Alınan kararın üretime ve istihdama doğrudan katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Özdemir, "Çiftçilerimizin ve esnafımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi adına atılan bu adımın ülke ekonomimize güç katacağına inanıyoruz. Düzenlemenin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Özdemir, sorunun çözümündeki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a teşekkür etti.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *