Çorum
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4795 %0.06
47,6883 %0.04
Ara
Kesin Karar Ulusal İsrail’de Netanyahu’ya suikast planladığı gerekçesiyle 1 kişi tutuklandı

İsrail’de Netanyahu’ya suikast planladığı gerekçesiyle 1 kişi tutuklandı

İsrail'de, 70 yaşlarındaki bir kadın aktivistin, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yönelik bir suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandığına dair haberler ortaya çıktı. İki hafta önce gerçekleşen bu olay, ülkede ciddi bir endişeye yol açtı. Hükümet karşıtı bir figür olarak bilinen bu kişinin, Netanyahu'nun hayatını tehlikeye atmak amacıyla el yapımı bir patlayıcı kullandığı düşünülüyor. Tel Aviv'den olduğu ifade edilen kadının, Başbakan'a ve hükümet binalarına yaklaşmaması yönünde bir mahkeme kararı bulunduğu iddia ediliyor.

Olayın Gelişimi

Haberin ayrıntıları, İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) tarafından aktarılmasıyla netlik kazanmış durumda. Hükümetin politikalarına karşıt bir aktivist olarak bilinen kadının, Netanyahu'ya suikast düzenlemek için planlar yaptığı düşünülüyor. İddialara göre, kadının el yapımı bir patlayıcı ile eylem gerçekleştirmeyi hedeflediği öne sürülüyor. Tutuklama sonrası, başbakanın güvenliğini tehdit edici unsurların araştırılması için geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Aktivist, tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeye çıkarılacak ve burada karşılaşacağı suçlamalar arasında terörizmin de yer alması beklentisi var.

İsrail Polisi Olayı Doğruladı

İsrail polisi, aktivist kadının sorgulama süreçlerine dair detayları kamuoyuna duyurdu. İlgili güvenlik birimleri, kadının daha önce de hükümet karşıtı protestolarda yer aldığını ve bu bağlamda diğer protestocularla iletişim kurarak silah edinmeye çalıştığını ifade etti. Özellikle Netanyahu'nun güvenlik önlemleri hakkında bilgi edinmeye çalıştığı belirtiliyor. Ancak, şüphelinin kimliği ve adresine ilişkin bilgiler mahkeme kararıyla gizli tutuluyor, bu da olayın ciddiyetini artıran bir unsur. Güvenlik güçleri, bu durumun ne kadar ciddi ve tehditkar olduğunu vurgularken, protestocunun geçmişine yönelik ipuçları da tek tek inceleniyor.

Muhalefet Tepkisi

İsrail'deki muhalefet liderlerinden Yesh Atid Partisi Başkanı Yair Lapid, bu olayla ilgili bir basın açıklaması yaparak, Başbakan Netanyahu'ya yönelik suikast girişimini şiddetle kınadı. Lapid, bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak, "Başbakana zarar vermeye kalkışan ya da bunu amaçlayan herkes, yasanın tüm ağırlığıyla yüzleşmelidir," dedi. Bu açıklama, ülkede yaşanan politik gerilimlerin ve hükümet karşıtı eylemlerin ne denli tehlikeli bir boyut kazandığını gösteriyor. Lapid, durumun siyasi istikrara olan etkilerine dair kaygılarını dile getirerek, daha geniş bir toplumsal destekle bu tür çılgınlıkların önlenmesi gerektiğini vurguladı.

MUHABİR: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *