Çorum
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,6973 %0.07
53,4013 %0.5
Ara
Kesin Karar Ulusal Öğrenci Affı Geliyor

Öğrenci Affı Geliyor

Kamuoyunda uzun süredir beklenen öğrenci affına ilişkin kanun teklifi, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından bugün TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Düzenleme, daha önceki aflardan yararlanamayan tüm öğrencileri kapsayacak.

Kamuoyunda uzun süredir beklenen öğrenci affına ilişkin kanun teklifi, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından bugün TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Düzenleme, daha önceki aflardan yararlanamayan tüm öğrencileri kapsayacak.
Eğitim hayatı çeşitli nedenlerle yarım kalan ve üniversiteleriyle ilişiği kesilen milyonlarca genci yakından ilgilendiren yasal düzenlemede sona gelindi. AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan ve Yükseköğretim Kanunu'nda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi bugün resmi olarak Meclis'e sunuldu.
ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığında yürütülen ve kamuoyunda "öğrenci affı" olarak bilinen düzenlemede, üniversite ile ilişiği kesilen binlerce öğrenciye yeniden kampüslerine dönme ve eğitimlerini tamamlama hakkı tanınacak.
KİMLER YARARLANABİLECEK?
Meclis'e sunulan kanun teklifinin en kritik ve merak edilen detayı ise kapsamı oldu. Hazırlanan metne göre;
•    1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren ilişiği kesilen önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri,
•    Üniversiteye kayıt hakkı kazanmasına rağmen kayıt yaptırmayanlar,
•    Daha önce çıkarılan öğrenci affı düzenlemelerinden yararlanmayan öğrenciler, yasalaşması halinde yeniden öğrenim hakkı elde edebilecek.
Düzenlemeden yararlanacak öğrenciler, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.
4 AY İÇİNDE BAŞVURMA ŞARTI VAR
Kanun teklifinin yasalaşmasının ardından öğrencilerin 4 ay içinde ilişiklerinin kesildiği üniversitelere başvurmaları gerekecek. Terör, kasten öldürme, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde imalatı ve ticaretinden mahkum olanlar ise kapsam dışında tutulacak.
ALAN DEĞİŞTİRME HAKKI DA VERİLECEK
Afla dönen öğrencilere alan değiştirme hakkı verilebileceği de belirtilirken puanı yeterli olan aynı puan türündeki farklı programlara geçiş yapabilecekleri öngörülüyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *