Çorum
Az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4444 %0.16
48,9241 %-0.07
Ara
Kesin Karar Ulusal Van açık oto pazarında fiyatlar Türkiye ortalamasının üzerinde

Van açık oto pazarında fiyatlar Türkiye ortalamasının üzerinde

Van’ın Tuşba ilçesinde kurulan ikinci el açık oto pazarı bu hafta da satıcı yoğunluğuna sahne olurken, fiyatların Türkiye ortalamasının üzerinde seyretmesi nedeniyle alıcı ilgisinin düşük kaldığı gözlendi. 
Erciş karayolu üzerinde her cumartesi kurulan pazara çok sayıda araç sahibi satış amacıyla gelirken, alıcı sayısındaki azlık nedeniyle birçok araç gün sonunda satılamadan geri götürülüyor. Pazarda yapılan gözlemlerde, Van’daki ikinci el araç fiyatlarının ilan sitelerine göre daha yüksek olması dikkat çekti. Satıcılar, kentte araçların Türkiye ortalamasının üzerinde fiyatlarla satışa sunulmasının alım-satımı olumsuz etkilediğini ifade ederek, yüksek fiyatların piyasayı yavaşlattığını belirtti. Van’daki fiyatların ‘sarı sayfa’ ve diğer ilan platformlarındaki seviyelerin üzerine çıktığını kaydeden satıcılar, bu durumun satışlarda ciddi bir durgunluğa yol açtığına dikkat çekti. 

"Van’da bir denetimin olması lazım" 
Konuya ilişkin konuşan araç satıcısı Cevdet Çeliktaş, yaklaşık 6 aydır her cumartesi açık oto pazarına geldiğini belirtti. Van’daki araç fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiğini ifade eden Çeliktaş, "Hemen hemen her cumartesi buradayım. Çok nadir araç satımı oluyor. Buradaki fiyatlar biraz yüksek. Van pazarında insanlarımızın araçları yüksek yazmasından dolayı satışlar ağır ilerliyor. Van’da Türkiye ortalamasının biraz üstünde bir alım-satım yapılıyor. Bu da sıkıntı oluşturuyor. İl dışından araç alınıp burada vatandaşa sunuluyor, böyle bir durum var. Zaten sarı sayfa ve diğer ilan sitelerini takip ettiğinizde de Van pazarında fiyatların biraz daha yüksek olduğunu görüyorsunuz. Bu nedenle esnaf olarak satışta zorlanıyoruz. Sarı sayfa veya diğer platformlardaki yüksek fiyatlardan dolayı insanlar da araçlarını o seviyeden yazıyor. Fakat vatandaşla birebir pazarlık yaptığınızda sarı sayfanın altına da alabiliyorsunuz. Bazen de sarı sayfanın üstüne yazanlar oluyor. Bundan dolayı ciddi bir alım-satım sıkıntısı yaşanıyor" dedi. 

"Pazarda alıcıdan çok satıcı var" 
Araç alıcısı Ferhat Vuruşkaner ise pazarda alıcıdan çok satıcı bulunduğunu, buna rağmen işlem olmadığını dile getirerek, "Şu an herhangi bir alış-satış yok. Pazar, piyasaya göre bir tık daha yüksek. İhtiyacı olan zaten uygun yazıp satıyor ama şu anda pazar genel olarak yüksek. Diğer illerde fiyatlar biraz daha düşük, burada daha yüksek bir piyasa var. Serbest piyasa olduğu için herkes istediği fiyatı yazıyor. Uygulamalarda fiyatlar daha düşük görünüyor, pazar ise daha yüksek. Bu nedenle şu anda il dışından araç almak daha mantıklı" diye konuştu. 
 

van-acik-oto-pazarinda-fiyatlar-turkiye-ortalamasinin-uzerinde

van-acik-oto-pazarinda-fiyatlar-turkiye-ortalamasinin-uzerinde

van-acik-oto-pazarinda-fiyatlar-turkiye-ortalamasinin-uzerinde

van-acik-oto-pazarinda-fiyatlar-turkiye-ortalamasinin-uzerinde

van-acik-oto-pazarinda-fiyatlar-turkiye-ortalamasinin-uzerinde

van-acik-oto-pazarinda-fiyatlar-turkiye-ortalamasinin-uzerinde

MUHABİR: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *