Çorum
Az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0359 %0
53,6870 %-0.05
Ara
Kesin Karar Videolar Gündem Kadeş Barış Meydanı'nda Emperyalizm Protestosu

Kadeş Barış Meydanı'nda Emperyalizm Protestosu

Çorum'da vatandaşlar, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını protesto etti.

Çorum'da vatandaşlar, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını protesto etti.
Çorum Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Kadeş Barış Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Platform sözcüsü Ahmet Özdel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD emperyalizminin bölgeye hançer gibi saplandığını, İran'a yönelik saldırıların tarafların görüşme masasındayken başladığını söyledi.
Saldırı ile ABD ve İsrail'in bölgede bir savaşın fitilini ateşlediğini belirten Özdel, "Orta Doğu'da en saldırgan ve atom bombası sahibi tek güç olan siyonist İsrail'in İran'a 'atom bombası yapma aşamasındalar' gerekçesi ile ABD emperyalizmi ile birlikte saldırması tam bir sahtekarlıktır. İran'ın nükleer silah edinme ihtimalini tehdit olarak görenler, önce kendi ellerindeki nükleer silahları yok etsinler." dedi.
ABD ve İsrail'den İran halkına, devlete karşı ayaklanma çağrıları yapıldığını dile getiren Özdel, "İran işçi-emekçilerinin, halklarının emperyalistlere karşı mücadelesi, yüzyılı aşkın tarihe sahip köklü bir bilinçtir. ABD ve İsrail'in bu yaptıkları açıklama, İran emekçi halklarının yürüttüğü mücadeleyi kirletme, manipüle etme, gasbetme girişimidir. İran halkı, emperyalizme ve kovduğu şahın oğlu kukla Pehlevi'ye yanıtını net bir şekilde verecektir." diye konuştu.
Emperyalistlerin, siyonistlerin ülkelere saldırma ve işgal etme hakkının bulunmadığının altını çizen Özdel, "ABD emperyalizminin, soykırımcı İsrail'in halklara neler getirdiğini Afganistan'dan, Irak'tan, Libya'dan, Yemen'den, Suriye'den, Lübnan'dan, Filistin'den biliyoruz. Emperyalizm halklara özgürlük, demokrasi getirmez. Emperyalizmin halklara getirdiği tek şey sömürü, baskı, katliam, doğanın talanı, geleceksizlik, kadın emeği ve bedeni sömürüsü ve köleliktir." ifadelerini kullandı.
Özdel, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına bir an önce son vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Kadeş Barış Meydanı'nda Emperyalizm Protestosu 1
1 / 2
Kadeş Barış Meydanı'nda Emperyalizm Protestosu 2
2 / 2
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *