Çorum
Parçalı az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,3535 %0,32
49,0962 %0,54
Ara
Kesin Karar Videolar Ulusal Cizreli iş adamının desteği ile mahalleye kadın taziye evi kazandırıldı

Cizreli iş adamının desteği ile mahalleye kadın taziye evi kazandırıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Surguç’un girişimi, apartman sakinlerinin arsa hibesi ve Cizreli iş adamının maddi desteği ile kadınların taziye ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak tesis dualarla hizmete açıldı. 
Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Surguç’un girişimleri, Beyaz Saray Apartman sakinlerin arsa hibesi desteği ve Gaziantep’te ikamet eden Cizreli iş adamı H. Nimet Tarandır’ın desteği ile yapılan Hacı Celile Tarandır Kadın Taziye Evi’nin açılışına Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Cizre Belediye Başkanı Güler Yerbasan, Cizreli iş adamı Hacı Nimet Tarandır, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kale Mahallesi Beyaz Saray Apartmanı altında yapılan Hacı Celile Tarandır Kadın Taziye Evi, duaların okunması sonrası kesilen kurdele ile hizmete açıldı. 
Açılışta konuşan Vali Ekici, ’’Bu taziye meydanları bizim acılarımızı paylaştığımız, bir araya geldiğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi ve maneviyatımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Şehir güzelleştikçe biz de daha mutlu ve huzurlu oluyoruz. Biz yöneticiler şehrimiz ne kadar iyi olursa o kadar iyi olabiliriz. Şehrimiz çok iyi olduğunda da bizler de çok mutlu oluruz. Türk edebiyatçı şair-yazar Sadi Şirazi şöyle diyordu; ‘Bir ailede bir sıkıntı varsa komşuları tarafından paylaşılır ve o sıkıntısı giderilirdi. Ama bir şehirde bir sıkıntı varsa o şehrin yöneticisi kahrından ölür’ diyor. Yani bizim şehrimizde bir sıkıntı olduğu zaman gerçekten bizim huzurumuz, uykumuz, her şeyimiz kaçıyor. Ama böyle güzel mekanlar çoğaldıkça ve burada birlik beraberlik içerisinde şehre güzellikleri kazandırdığımız zaman bizim de keyfimiz artıyor. Bu taziye evinin hizmete açılmasına öncülük eden mahalle muhtarımıza, apartman sakinlerimize ve Cizreli iş adamı Hacı Nimet Tarandır’a teşekkür eder, Hacı Celile Tarandır’a da Allah’tan rahmet dilerim" dedi. 
Cizre’ye kazandırılmasına vesile oldujlfur taziye evinin açılışında bir arada bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Hacı Nimet Tarandır ise, "Cizre’nin Hz. Nuh Aleyhisselam’ın şehri, kutsiyetle, bereketle yoğrulmuş kadim bir beldedir. Bu topraklarda yüzyıllardır ilmin, irfanın ve maneviyatın ışığı sönmemiştir. Taziye evinin bulunduğu bu binanın sakinleri, Kale Mahallesi muhtarının girişimiyle yerin taziye evi yapılması teklifini memnuniyetle kabul ederek, bu yerin taziye evi olması için bizler de inşa sürecini derhal başlatarak, burayı en kısa zamanda hizmete açmak için çalıştık ve bugün de açılışını hep birlikte gerçekleştirmiş olduk. Rahmetli annem Celile Tarandır, hayırseverliğiyle, güzel ahlakıyla, öğütleriyle örnek bir insandı. Kedisine bir vefa ve öğüdünün somut bir yansıması olarak bu taziye evine rahmetli annem Celile Tarandır ismini verdik. Çok kıymetli canım anam Celile Tarandır’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ben bu hayırlı güzel işe vesile olan Mahalle Muhtarı Mehmet Sorguç’a, büyük fedakarlık gösteren hayırsever bina sakinlerine, taziye evinin inşa sürecinde emekleri olan herkese, açılışa katılan misafirlere ve şehrimizin birlik ve beraberliğini, dayanışmasını temin eden valimize, kaymakamımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ederim’’ diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Hacı Nimet Tarandır’a ve Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Sorguç’a teşekkür plaketi verildi. 
 

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

cizreli-is-adaminin-destegi-ile-mahalleye-kadin-taziye-evi-kazandirildi

MUHABİR: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *