Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3099 %0,23
48,7911 %0,44
Ara
Kesin Karar Siyaset Yeni Dönemin Kabinesi Açıklandı

Yeni Dönemin Kabinesi Açıklandı

Yeni Dönemin Kabinesi Açıklandı

TBMM'de yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kabine'de yer alan bakanları açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Kabine'nin değişmeyen iki isim oldu.

Seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin etti. TBMM'nin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki durağı Beştepe oldu. Göreve başlama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın pek çok ülkesinden devlet başkanlarına seslendi. Bir kez daha kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı.

Yeni kabine şöyle:

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkınbak, Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler, Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı: Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdülkadir Uraloğlu.”

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Türkiye bugün dünden daha güçlüdür. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa tercihini demokratik usullerle yansıtan vatandaşlarımızın her birine teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımıza destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Sevincimizi paylaşan, bugünkü göreve başlama törenine katılan devlet başkanlarına şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

14 gün arayla sandıktan milletimizden iki kez güvenoyu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Tüm bunların bize aynı zamanda çok büyük sorumluluklar yüklediğini biliyoruz.”

Mehmet Şimşek’ten İlk Mesaj

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ekonominin direksiyonuna eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek getirilirken, tecrübeli isim görevi düzenlenen törenle eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den devraldı. Yeni Bakan Şimşek kameralara yaptığı ilk açıklamada "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmek dışında seçeneği kalmadı" ifadelerini kullandı.

Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz. Vakit kaybetmeden orta vadeli finansal çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneye düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal reformlar hayatidir. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde ilgili bakanlıklarla koordinasyon içerisinde yürüteceğiz." (Haber Merkezi)

[gallery link="file" ids="17354,17348,17349,17356,17347,17350,17355"]

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *