Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5407 %0.13
45,3948 %-0.14
Ara
Kesin Karar Genel 19 Mayıs ilçesinde çiftçi ailelerine eğitim

19 Mayıs ilçesinde çiftçi ailelerine eğitim

SAMSUN (AA) - Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde çiftçilere gıda muhafazası, hijyen kuralları ve etiket okuryazarlığı eğitimi verildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından verilen eğitime ilçede faaliyet gösteren kooperatif üyeleri, çiftçiler ve üreticiler katıldı.

Aileleriyle birlikte katılım sağlayan çiftçilere, gıda muhafazası, hijyen kuralları ve etiket okuryazarlığı konularında bilgiler aktarıldı.

Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erol Baş, yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesi kapsamında Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü de 'Aile Yılı' çalışmaları kapsamında önemli faaliyetlerde bulunacak. Bu kapsamda, özellikle kırsal alanda hayvancılık ve tarımla uğraşan ailelere teknik bilgi ve beceri kazandırılması hedeflenerek tarımsal dijital okuryazarlığı destekleyici kurs programları ve eğitimler düzenlenecektir. Ayrıca ailelere yatırım destekleri sunularak kırsal kalkınma desteklenecektir. Aile Yılı kapsamında Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Aile Çiftçiler Yarışıyor' gibi etkinlikler düzenlenecek, aile temelli faaliyetler, geziler, kurslar ve organizasyonlar gerçekleştirilecektir. Ayni ve nakdi desteklerle çiftçi ailelerinin ekonomik refah düzeyleri yükseltilerek tarımsal alanda süreklilik sağlanacaktır." dedi.

Eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.


KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *