Çorum
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7015 %0.02
47,2204 %1.43
Ara
Kesin Karar Ulusal Ahlat’ta Araştırmacı Müellif Hayati İnanç Söyleşisi Ağır İlgi Gördü

Ahlat’ta Araştırmacı Müellif Hayati İnanç Söyleşisi Ağır İlgi Gördü


Ahlat’ta Araştırmacı Yazar Hayati İnanç Söyleşisi Yoğun İlgi Gördü

Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılarak söyleşi yapan araştırmacı yazar Hayati İnanç ilçe halkından büyük ilgi gördü.
Ahlat Belediyesi ‘Kubbetü’l İslam Ahlat Konferansları’ serisini başlattı. Düzenlenen program dahilinde konferansların ilki araştırmacı yazar Hayati İnanç tarafından verildi. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi konferans salonunda düzenlenen programa Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, Ahlat Belediyesi olarak ‘Kubbetü’l İslam Ahlat Konferansları’ serisini başlattıklarını söyledi. Amaçlarının toplumun istifade edebileceği konular hakkında konferanslar vermeyi planladıklarını söyleyen Gülmez, her ay planlı bir şekilde bu konferansları düzenleyeceklerini söyledi. Daha sonra konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya da, “Hayati İnanç hocamız hem ses tonuyla hem şiire olan hakimiyetiyle hem önemli bir medeniyet tasavvuruna sahip olmasıyla gönüllerde yer edilmiş kıymetli bir hocamız. İnşallah sizler de bu güzel sohbetten istifade edeceksiniz eminim. Sözün gücüne inanan bir milletiz, biz inanan bir ümmetiz. Hayati hocamız da şiiri birkaç dizeyle belki onlarca yüzlerce sayfayla anlatılabilecek konuları gözler önüne seren zihinlere nakşeden çok kıymetli bir hocamız. Kendisini defalarca dinleme imkanı bulmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu çerçevede son yıllarda Bitlis ilimizin ve Ahlat ilçemizin gelişim trendine baktığımızda gerçekten Türk İslam kültürünün Anadolu’daki başlangıcı olan çok kıymetli güzide bir yer. İşte bu tarz programlarla ben inanıyorum ki Ahlatlı hemşehrilerimiz de zihinsel olarak Ahlat’ın bu gelişimine ayak uyduracaklardır. Ben tekrar Hayati İnanç hocamıza ilçemize ilimize hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum. Belediye başkanımıza ve ekibine bu güzel program için tebriklerimi ifade ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından araştırmacı yazar Hayati İnanç katılımcılara tavsiyelerde bulunurken, kendi hatıralarını ve tecrübelerini de dinleyicilerle paylaştı. Konferans sonunda Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, araştırmacı yazar Hayati İnanç’a günün anısına Ahlat nastonu hediye etti.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *