Amedspor Taraftar Grupları Çorum FK Maçı Öncesi Birleşti
Trendyol 1. Lig'de Ahlatcı Çorum FK ile hayati bir Play-Off maçına çıkacak olan Amedspor'da tribünlerden birlik mesajı geldi. Uzun süredir farklı gruplar halinde hareket eden taraftarlar, kritik maç öncesinde tek çatı altında birleşerek "tek ses, tek nefes" olma kararı aldı.
Barikat Grubu, Direniş Grubu, AmedsporUltramed ve Azadi Grubu gibi takımın önde gelen taraftar gruplarının temsilcileri, ortak bir platformda buluşarak bundan sonra tribünlerde birlikte hareket edeceklerini duyurdu. Grup liderleri yaptıkları açıklamalarda, bu birleşmenin temel amacının Amedspor'u daha güçlü ve organize bir şekilde desteklemek, takım kimliğine yakışır bir duruş sergilemek ve tribünlerdeki olumsuzlukları engellemek olduğunu vurguladı.
Taraftar temsilcileri, tek ses olarak takıma moral vereceklerini, rakipler üzerinde baskı kuracaklarını belirtti. Şiddet ve kötü tezahürat gibi davranışlara kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizen grup liderleri, tüm taraftarları kritik Çorum FK maçında stadyuma gelerek bu yeni birlik ruhuyla takıma destek olmaya çağırdı.
“Çorum FK’den Daha Kaliteli Kadroya Sahibiz"
Amedspor Başkanı Burç Baysal, Ahlatcı Çorum FK ile oynayacakları kritik maç öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Maçın kendileri için hayati önem taşıdığını belirten Baysal, taraftarları tribüne davet ederken takımının kalitesine güvendiğini vurguladı.
Başkan Baysal, "Çorum maçı bizim için çok önemli" diyerek sözlerine başladı ve hafta başından beri bu maçın önemine dair net mesajlar verdiklerini ifade etti. Taraftarların stadyumu doldurabilmesi adına bilet fiyatlarını çok uygun tuttuklarını belirten Baysal, "Kentte maça gelebilecek herkesi bu atmosferi yaşamaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.
Takımın motivasyonunun yüksek olduğunu ve oyuncuların maçın ciddiyetinin farkında olduğunu söyleyen Amed SF Başkanı, "Oyuncularımız bu maçın bilincinde ve bunu sahaya yansıtacaklardır. Elbette oyuncular üzerinde bir baskı kurmak istemiyoruz" dedi. Baysal, rakipleriyle ilgili iddialı bir yorumda bulunarak, "Ancak biz Çorum’dan daha kaliteli bir kadroya sahibiz. Sadece maçı doğru skorla tamamlamaya odaklandık" ifadelerini kullandı.
Amed SF’li Futbolcular İddialı
Trendyol 1. Lig'de 19 Nisan Cumartesi günü Ahlatcı Çorum FK ile play-off yolunda kritik bir maça çıkacak olan Amed SF’de futbolcular, karşılaşma öncesi iddialı ve umutlu konuştu. Takımın ikinci kaptanı Veli Çetin, Brezilyalı golcü Andre Fernando ve deneyimli kaleci Erce Kardeşler, yerel basına yaptıkları açıklamada, maçın önemine dikkat çekerek taraftar desteğiyle galibiyete ulaşmak istediklerini belirtti.
Erce Kardeşler: Play-Off'a Kalırsak Şansımız %60
Kaleci Erce Kardeşler, maçı final niteliğinde ve sezonun en kritik karşılaşması olarak nitelendirdi. Kardeşler, "Kazasız, belasız atlattığımız takdirde, play-off’un en güçlü adaylarından biri oluruz. Play-off’a kalırsak, kimse bizi orada görmek istemez çünkü bizim gibi büyük bir taraftar desteğine sahip başka bir takım yok. Eğer orada yer alırsak, şampiyonluk şansımız yüzde 60 olur" ifadelerini kullandı. Kardeşler ayrıca, Diyarbakır'da taraftarın sevgisiyle mental olarak toparlandığını ve bu sevgiye sahada karşılık vermek istediğini söyledi.
Veli Çetin: Sahada Gerekeni Yapacağız
Deneyimli savunmacı ve ikinci kaptan Veli Çetin, bu maçın Amed SF camiası için sezonun en önemli maçı olduğunu vurguladı. Yönetimin bilet fiyatlarını makul tutmasıyla 33 bin kişilik stadın dolacağına inandığını belirten Çetin, "Biz de sahada gerekeni yapacağız. Baskıya kapılmadan ama ne kadar kritik bir maç olduğunu bilerek sahaya çıkacağız. Bu maçı kazandığımız takdirde play-off yolunda çok büyük bir adım atmış olacağız. Şansımızı %50'nin üzerine çıkarırız diye düşünüyorum" dedi.
Andre Fernando: Önceliğim Takımın Kazanması
Takımın golcülerinden Andre Fernando ise kişisel hedeflerinden çok takım başarısının önemli olduğunu belirtti. "Gol atmak elbette çok istiyorum ama önceliğim takımın kazanması" diyen Fernando, mücadeleye devam edeceklerini ve kazanarak play-off yolunda önlerini daha da netleştirmek istediklerini ifade etti. Brezilyalı oyuncu, "Sahaya kazanmak için çıkacağız. Allah’ın izniyle kazanırsak, play-off’un içinde olacağız” şeklinde konuştu.
“Çorum FK Maçı Sezonun En Kritik Maçı”
Amed SF Teknik Direktörü Servet Çetin, Ahlatcı Çorum FK ile oynayacakları hayati Play-Off maçı öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. Maçın sezonun en kritiği olduğunu belirten Çetin, galibiyetin kendilerini Play-Off'un en güçlü adayı yapacağını ve taraftar gücüyle Play-Off'ta favori olacaklarını söyledi.
Artık kalan maçlara tek tek odaklandıklarını ifade eden Çetin "Önümüzde sadece Çorum karşılaşması var. Bence bu, benim takıma geldiğimden beri sezonun en kritik maçı. Bu maçı kazasız belasız geçersek, Play-Off’un en güçlü adayı oluruz" dedi.
Amed SF’nin taraftar desteğinin ligde eşsiz olduğunu vurgulayan Çetin “Play-Off’a kalabilirsek, yüzde 60 oranında favoriyiz. Bu nedenle Çorum maçı hem puan hem de moral açısından büyük bir önem taşıyor” diyerek takımına ve taraftarına olan güvenini dile getirdi.